Daugelis moterų pageidauja, kad tą ypač reikšmingą ir atsakingą akimirką šalia būtų arba vyras (partneris), arba mama, arba sesuo, arba artima draugė. Kad ir kaip būtų, tik gimdyvė sprendžia, ką leisti ir ko neleisti į gimdyklą.

Vienai gimdyvei pirmąjį motinystės džiaugsmą apkartino anytos pasirodymas gimdykloje: nepaisydamas aiškiai išreikštų draudimų, vyras atsitempė savo motušę, kad ji galėtų pamatyti gimstančią anūkę.

Tikrai nesunku įsivaizduoti įsiūtį moters, kurios vyras pareikalavo, kad stebėti gimdymą būtų leista ir jo mamai. Reikia turėti omeny, kad klausimas jau buvo aptartas ir paskutines nėštumo dienas skaičiavusi moteris buvo labai aiškiai nurodžiusi anytos į gimdyklą nesivesti, rašo „The Mirror“.

Kaip žmogų, kuris galėtų suteikti moralinį palaikymą, gimdyvė buvo pasirinkusi savo mamą. Deja, likus kelioms savaitėms iki gimdymo, anyta ėmė ir pareiškė galinti (net turinti) ją pakeisti.

„Mudviem su vyru ką tiktai, tiksliau, praėjusią naktį gimė mergytė“, – pradėjo savo įrašą portale „Reddit“ motina tapusi moteris.

„Prieš kelias savaites anyta pasikvietė mane pietų. Ji sakė turinti aptarti vieną svarbų reikalą. Aš, tiesą sakant, žinojau, ko tikėtis. Vos spėjau atsisėsti, ji paėmė mano ranką ir tarė: „Pasikalbėjome su tavo vyru ir kartu nusprendėme, kad bus geriausia, jeigu gimdykloje būsiu aš, o ne tavo motina.“

Pasakiau, kad apgailestauju, tačiau jau pasikviečiau savo mamą, be to, noriu, kad ji būtų šalia. Anyta ėmė stipriau spausti mano ranką ir aiškinti, kad tai ne vien mano reikalas. Dar kartą pasakiau „Ne“, be to, pabrėžiau, kad tai mano reikalas, kadangi gimdysiu aš.

Tiktai atrodė, kad tema išsemta: kai sugrįžau namo ir viską papasakojau vyrui, jis ėmė šaukti, esą teisę spręsti turi ir jis – ne tiktai aš. Aš, aišku, nesutikau, ir ėmiau aiškinti, kad gimdyti teks man ir man bus reikalingas mamos palaikymas. Jis tarsi sutiko ir klausimas kuriam laikui buvo pamirštas.“

Prasidėjus gimdymui moteris paskambino vyrui ir mamai, kad tai praneštų. Tereikia įsivaizduoti jos apstulbimą sužinojus, kad vyras pasakė mamai, jog ji gimdykloje nebūtina – taip, esą, buvo nuspręsta.

Moteris paaiškino mamai, kaip yra iš tikrųjų, todėl mama atvyko į ligoninę. Vis dėlto vyras, nepaisydamas jokių prieštaravimų ir draudimų, atsivežė ir savo mamą. Dėl šitokios savivalės gimdykloje įsiplieskė barnis.

Štai kaip tolesnius įvykius aprašo šios publikacijos herojė:

„Vakar, kai prasidėjo gimdymas, pirmiausia paskambinau vyrui (jis tuo metu viešėjo pas savo motiną). Tada, praėjus maždaug valandai, paskambinau mamai. Mano skambutis ją kiek nustebino: netrukus sužinojau, kad mano vyras jai paskambino ir paaiškino, jog aš nenoriu, kad ji dalyvautų gimdyme. Patikinau, kad taip nėra, kad noriu matyti ją ligoninėje, ir mama tuojau pat atvažiavo.

Maždaug po 20 minučių apsireiškė ir vyras, tačiau ne vienas, o lydimas anytos. Akimirksniu praradau savitvardą. Ėmiau ant jo rėkti, koneveikti dėl to, kad pasakė mano mamai, jog ji nepageidaujama. Jis, savo ruožtu, taip pat ėmė plūstis – kodėl, esą, neleidau jam atsivežti savo mamos.

Vyras šaukė gal kokias penkias minutes. Galop liepiau jam nešdintis. Pasakiau, kad nebenoriu matyti nei jo motinos, nei jo. Vis dar nesu tikra, ar pasakiau tai, ką norėjau...“

„Reddit“ auditorija stojo gimdyvės pusėn. Visi sutiko, kad vyras sulaužė žmonos pasitikėjimą. Kaip jis galėjo atsitempti savo mamą, žinodamas, kad gimdanti žmona tam prieštarauja, stebėjosi įrašo komentatoriai.

„Jis tave nuvylė ir tai įvyko tada, kai buvai labiausiai pažeidžiama. Aiškiai išsakei savo nuomonę, bet jis tave apgavo – bandė atimti iš tavęs moralinį palaikymą gimdymo metu“, – parašė viena moteris.

„Gimdymas – ne spektaklis. Svarbiausias visų gimdykloje esančių žmonių uždavinys – palaikyti gimdyvę, nes nuo to priklauso ir į pasaulį ateinančio mažylio savijauta“, – pakomentavo kita.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)