Kraujomaišoje gyvenantys ir keturių vaikų susilaukę brolis ir sesuo ragina keisti įstatymus, kurie draudžia jiems būti pora.

Patrickas Syuebingas augo globėjų šeimoje Rytų Vokietijoje. Praėjus daugiau nei 20 metų jis grįžo pas savo biologinę šeimą. Dar po pusmečio, kai mirė motina Ana Marie, tarp jo ir jo jaunesnės sesers (jai tuo metu buvo 23 m.), kuri turi psichinę negalią, prasidėjo intymūs santykiai.

Neteisėtoje brolio ir sesers poroje gimė keturi vaikai, du iš jų yra stipriai neįgalūs.

Dar 2001 m. pora paskelbė sieksianti pakeisti Vokietijos įstatymus, draudžiančius seksą tarp brolių ir seserų. 2012 m. jie kreipėsi į Žmogaus Teisių Teismą.

Tuo metu Patrickui buvo skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė už kraujomaišą, jis bausmę atliko.

„Mail Online“ citavo Patricką: „Nejaučiame kaltės dėl savo santykių. Norime, kad įstatymiškai būtų panaikinta nuostata, jog kraujomaiša yra nusikaltimas. Aš tapau šeimos galva ir turiu saugoti savo seserį. Ji labai jautri. Mes padėjome vienas kitam sunkiu laikotarpiu ir galiausiai mūsų santykiai peraugo į fizinį lygmenį.“

Anksčiau turėjęs santykių su merginomis patirties Patrickas teigė: „Kai pradėjome kartu miegoti, mes nė nesupratome, kad netinkamai elgiamės. Nepagalvojome, kad reikia naudotis prezervatyvu. Nežinojome, kad santykiai tarp mūsų draudžiami. Mūsų motina nebūtų tam pritarusi, tačiau dabar sprendžiame tik mes.“

Susan irgi gynė jų santykius. Ji paaiškino, kad jie augo atskirai, tuometinį trejų metų brolį išvežė gyventi kitur, kai tėvas puolė jį su peiliu.

Ji teigė: „Vaikystėje mes vienas kito nepažinojome. <...> Būdami suaugę pamilome vienas kitą, mūsų meilė tikra. Mus traukė vieną prie kito, o paskui nebegalėjome atsispirti gamtiniams poreikiams. <...> Ką mums beliko daryti? Klausėme savo instinktų ir širdies.“

Patrickas ryžosi vazektomijai, tikėdamasis pakeisti teisėsaugos pareigūnų požiūrį ir gyventi su seserimi be grėsmės atsidurti kalėjime.

Jis sakė: „Nebėra pagrindo sodinti mane į kalėjimą. Nenoriu vėl atsidurti kalėjime, tačiau žinau, kad savo noru mes neišsiskirsime. Jeigu kas nors abejoja mūsų meile, jie turėtų žinoti – mes nesiskirsime.“

Kraujomaišą draudžiančius įstatymus Vokietijoje priėmė dar naciai. Kraujomaiša nelaikoma nusikaltimu, už kurį baudžiama, 22-ose pasaulio šalyse, tarp jų – Prancūzijoje, Argentinoje, Brazilijoje, Japonijoje, Pietų Korėjoje ir Turkijoje.

Afganistane, Irane, Saudo Arabijoje ir JAE už kraujomaišą baudžiama mirtimi. JK kraujomaiša neteisėta, už ją baudžiama kalėjimu iki gyvos galvos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją