Susivienijusios Lietuvos mamos, stumdamos Ukrainos vėliavomis apdengtus vaikų vežimėlius, parodė, kad taip pat jaučia skausmą, nerimą ir baimę dėl to, kas vyksta nuo karo kenčiančioje Ukrainoje.

Mamos turbūt pritars, kad, kai gimsta tavo pirmasis vaikas, nuo tada viso pasaulio vaikai tampa ir tavo vaikais, Delfi Šeima sakė renginio organizatorė, dviejų vaikų mama Ieva Matuzienė.

„Mums, Lietuvos mamoms, ne tas pats, kad kasdien bent 5 sveiki, mylimi ir laimingi vaikai brutaliai nužudomi okupuotoje Ukrainoje. Mums dėl jų taip pat skauda!

Ir šiandien mes susirinkome parodyti, kad esame išvien su Ukrainos mamomis, kurių vaikai buvo brutaliai nužudyti. Gedimino prospektu stumdamos savo vaikų vežimėlius, apdengtus Ukrainos vėliavomis, tarsi mažus karstelius. Mes norime, kad viso pasaulio mamos atsimerktų ir pagalvotų, o kas, jei tai būtų mano mažylis, gulintis ir nejudantis ant šaltos žemės. Viso pasaulio mamos atsimerkite! Juk mamos gali viską“, – kalbėjo I. Matuzienė, suskaičiavusi, kad eisenoje dalyvavo per šimtą mamų.

Kita renginio organizatorė, gydytoja Aistė Augytė, šiuo metu taip pat auginanti du vaikus, patvirtino, kad ją, kaip ir daugelį, sukrėtė įvykiai Ukrainoje – būtent tai, kas likę Bučoje po rusų pajėgų atsitraukimo.

„Norėjome sureaguoti, parodyti savo poziciją. Taip pat tai yra taip arti ir taip jaudina, kad nukenčia tokie patys žmonės, kaip mes, kaip mus supantys, niekuo dėti vaikai – tokie, kaip mūsų. Mamų vienybė labai stipri, pati eisena suorganizuota ir sulaukė tiek dalyvių per mažiau nei 1 parą. Sustojus ir klausantis himno giedojimo buvo labai jausminga ir jaučiamas didelis susitelkimas, vienybė“, – sakė ji.

Naujausiais duomenimis, okupuotoje Ukrainoje žuvo jau 167 vaikai, dar 279 buvo sužeisti.

Lietuvos mamas sukrėtė praėjusią savaitę visą pasaulį apskrieję siaubingi vaizdai iš Ukrainos miesto Bučos. Pranešta, kad tarp šimtų ten rastų žmonių kūnų buvo ir mažamečių.

Kartu su vaizdais, kurie sujaudino net stipriausios psichikos žmones, pasipylė pasakojimų apie tai, kaip Kremliaus kariai žalojo Ukrainos vaikus. „The Guardian“ reporteris Ukrainoje pranešė, kad mėgindami sprukti rusų kariai naudojosi vaikais kaip „gyvaisiais skydais“. O išgyvenę Bučos gyventojai papasakojo, kad rusų kariai su ukrainiečių vaikais žaidė „safarį“ – liepė vaikams bėgti, tuo metu patys šaudė jiems į kojas.

Moteris ir jos kūdikis buvo sušaudyti tiesiog mašinoje. Nuogų, išprievartautų ir nužudytų moterų kūnai numesti ant šaligatvio, kai kuriuos bandyta sudeginti. Prievartautos net dešimtmetės mergaitės. Ir tai tik dalis to, ką rusų kariai paliko Bučoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)