35 metų moteris pirmo vaiko susilaukė būdama 14-os. Tai gydytojas, esą, jai patarė iki 20-ies nevartoti hormoninių kontraceptikų, rašo „The Sun“.

„Vienu etapu norėjau pradėti vartoti [kontraceptikus]“, – atviravo Veronica per pokalbį su „The New York Post“.

Ji tvirtina nesanti uoli katalikė: teigia tiesiog suvokusi, kad pulkas vaikų – tai jos lemtis, ir priduria, kad bent penkių tai dar norėtų susilaukti.

Veronicos Merritt vaikai

Donovanas (2-ejų), Delilah (3-ejų), Amelia (5-erių), Martalya (6-erių), Marvelous (8-erių), Darla (11-os), Dashas (12-os), Mara (14-os), Adamas (15-os), Andrew (17-os).

Tai, kaip, matyt, supratote Veronicos vaikučių sąrašiukas. Iki 11-os dar vieno trūksta? Taip, tiesa. Nepaminėta liko vyresnėlė, vardu Victoria. Jai 21-eri ir ji dabar taip pat nėščia...


2020-ųjų lapkritį startavusi Veronicos „TikTok“ paskyra tapo ganėtinai populiari: smalsuolius, peržiūrinčius čia afišuojamus epizodus, tenka skaičiuoti tūkstančiais. Šitai suprantama, mat 11-os vaikų auginimo realybė gali ne tiktai dominti, bet dar ir (kaip šiuo atveju ir vyksta) stebinti.

Prieš 8 metus Veronica nusprendė atsiimti vaikus iš mokyklos ir mokyti juos namuose. Paprašyta nurodyti tokio savo poelgio priežastį, moteris paminėjo patyčias dukters atžvilgiu.

Pati, esą, moko vaikus pasitelkusi „YouTube“ ir internetą.

„Nesu griežto požiūrio šalininkė: vaikai juk gali mokytis ir nesėdėdami valandų valandas prie vadovėlių“, – samprotauja ji.

Veronica Merritt

Mokyklą turinčių lankyti vaikų amžius – 6–17 metų, bet kai kurių lygis tam tikrose srityse nesiskiria, taigi, juos lengva mokyti kartu.

„Aštuonmetis skaito geriau negu vienuolikmetė, – pateikia pavyzdį Veronica, – tačiau visi labai protingi.“

Vaikai paprastai mokosi svetainėje arba, jei oras geras, namų verandoje.

„Netgi sausainių kepimas virtuvėje gali pavirsti matematika“, – mano Veronica.

Daugiavaikė negali sau leisti pasisamdyti auklių, todėl kol vyresnėliai mokosi, mažyliai pasodinami prie vaizdo įrašų ir televizoriaus.

Veikla socialiniame tinkle „TikTok“ papildo Veronicos mėnesio biudžetą 100–200 dolerių (90–180 eurų). Šias pajamas iš esmės lemia kiekvieno vaizdo įrašo peržiūrų skaičius.

Žinoma, visas būrys internautų entuziastingai kritikuoja šią daugiavaikę motiną už tai, kad gyvena iš socialinės rūpybos išmokų, neleidžia vaikų į mokyklą ir t. t.

„Nesiklausau tų neapykantos skleidėjų, – pareiškė Veronica. – Tie, kurie kalba, kad turėčiau leisti vaikus į mokyklą, o pati susirasti normalų darbą, mane tiesiog nervina.“

Veronicos Merritt vaikai

Motušė paskaičiavo, kad vieno vaiko mokslas valstybės išlaikomoje mokykloje atsieina maždaug 25 tūkst. dolerių per metus, o šitai reiškia, kad mokesčių mokėtojams turėtų būti daug ramiau, kai jos vaikai lieka namie.

Vienu laikotarpiu Veronica dirbo dovanų parduotuvėje, bet įsitikino, kad be valstybės pagalbos uždirbamų pinigų jai jokiu būdu nepakaktų.

Nė vienas iš vaikų tėvų nemoka jokių alimentų. Vienas, tiesa, sutiko padengti šeimos komunalines išlaidas.

Vyriausios savo dukters Victorios Veronica susilaukė, kai buvo tik pradėjusi lankyti vidurinę mokyklą – 1999-aisiais.

2002-aisiais gimė Andrew. Jo ir pirmagimės tėvas – tas pats asmuo. Praėjus metams po sūnaus gimimo, pora susituokė, tačiau po vos metus tetrukusio vedybinio gyvenimo jų keliai išsiskyrė.

Netrukus Veronica susipažino su antruoju savo vyru, anksčiau jūrų pajėgose tarnavusiu Marty. Jam buvo lemta tapti devynių likusių jos atžalų tėvu.

Už Marty Veronica ištekėjo 2007-aisiais. Jis yra ir būsimo jos kūdikio tėvas. Visgi dabar pora skiriasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)