„Mūsų istorija gan paprasta. Esame kaimynės, turime vienodo amžiaus dukras, o vaikai juk labai greitai suburia. Pamenu, kai pirmą kartą susitikim, abi laukėmės ir dar abi Agnės. Bet visgi labiausiai mūsų keliai susipynė būtent Palangoje. Prieš keletą metų vis dažniau susitikdavome čia bendrų draugų kompanijoje. Ištikus pandemijai ir karantinui abi susidūrėme su panašiais iššūkiais būdamos šiame kurorte ir taip ir kilo idėja kartu atidaryti čia vaikų studiją“, – glaustai pažinties istoriją ir kaip kilo idėja pradėti bendrą verslą, pasakoja A. Ivanauskaitė-Strėlienė.

Verslo partnere tapusi jos draugė A. Baltrėnė džiaugiasi, kad sumanymas pasiteisino. „Mūsų numatytas kliento tipažas pasitvirtino: tai Palangoje dirbantys žmonės, kurie bando derinti darbą ir poilsį. Dienos metu studijoje lankosi dirbančių tėvų vaikai, o vakare – norinčių ramiai pavakarieniauti arba pasimėgauti koncertu, kol vakarinėje studijos programoje vaikai mėgausis edukacijomis ir pramogomis“, – sako neseniai duris atvėrusios vaikų studijos bendraįkūrėja.

Su naują paslaugą populiariausiame Lietuvos kurorte poilsiautojams pasiūliusiomis versliomis mamomis Delfi kalbėjosi apie tai, ar šiuo nauju laikotarpiu, kai daugelis gali dirbti iš bet kurios pasirinktos vietos, išties įmanoma darbą suderinti su poilsiu.

– Papasakokite, kaip jums kilo mintis įkurti būtent tokią studiją vaikams. Idėją pasufleravo pačių patirti nepatogumai?

Agne B.: Tikrai galime drąsiai sakyti, kad pati idėja kilo iš asmeninio poreikio ir patirties. Anksčiau ne kartą buvau pagalvojusi, kad vaikų užimtumo infrastruktūros Palangoje labai trūksta. Praėjusią vasarą, kai galėjome dirbti iš bet kur, turėjome didelių iššūkių derindami vaikų priežiūrą ir darbą.

Agne I. S.: Dabar, pandemijos akivaizdoje, kai visi darbai, atrodo, yra galimi dirbti nuotoliu, daug žmonių stengiasi ir planuojasi darbus taip, kad vasaras galėtų leisti pajūryje. Tačiau vaikai čia tėvams dirbant nuobodžiauja, juk ne visuomet šalia yra močiutės ar auklės.

Praėjusią vasarą ir žiemą su šeima Palangoje praleidome daugiau laiko nei įprastai, tad natūraliai pradėjo suktis mintys apie vaikų užimtumą, pamatėme, kaip labai jo trūksta mūsų pajūryje. Dar sausio mėnesį tai buvo tik idėja, na o nuo vasario su Agne pradėjome tikslingai dirbti šiuo klausimu ir šiandien jau džiaugiamės vaikų juoku mūsų įkurtoje studijoje.

– Ar įrenginėdamos studiją rėmėtės kokiu nors matytu pavyzdžiu, ar viską sugalvojote pačios?

Agnė I. S.: Pavyzdžio, deja, neturėjome, tikriausiai tuomet viskas būtų buvę žymiai paprasčiau. Taigi teko viską sugalvoti pačioms. Aš auginu mergaitę, Salomėją, kuriai 5 metai, ir šią vietą kūriau galvodama apie savo dukrą – ar jai bus smagu, ar įdomu, ar skanu, saugu. Mums labai pasisekė, kad mūsų vaikai jau tokio amžiaus, kai galime su jais tartis, klausti jų nuomonės ir vertinimo.

Agnė B.: Iš tiesų patirties sėmėmės iš visko, ką kada nors yra lankę mūsų vaikai. Ir dabar mūsų vaikai ne šiaip lanko studiją, jie – mūsų „klientai“, kurie vertina mūsų paslaugos kokybę ir padeda tobulėti.

– Su kokiais sunkumais teko susidurti kuriant studiją?

Agne I. S.: Negaliu pasakyti, kad įgyvendinti šį savo sumanymą buvo labai sunku. Žinoma, rūpesčių ir iššūkių visuose versluose neišvengiama. Manau, kad svarbiausia yra tinkamai pasirinktas partneris. Natūraliai susiklostė, kad vieni darbai labiau patiko Agnei, kiti – man, tad mūsų komanda tikrai labai stipri. Nuo pat pirmosios dienos, kai nusprendėme vykdyti šią veiklą, pradėjome tikslingai dirbti apgalvodamos viską iki smulkmenų, tad ir studijos atidarymo dieną jau jautėmės visiškai pasiruošusios.

Agnė B.: Sunkumų, matyt, yra kiekviename versle, ypač, kai jis susijęs su vaikų priežiūra. Labai atsakingai žiūrime į tai, kad tėvai mums patiki savo vaikus.

– Papasakokite plačiau apie pačią studiją – kaip viskas atrodo, kam skyrėte daugiausia dėmesio ir ko gali tikėtis savo vaikus čia atvesti nusprendę tėvai?

Agne I. S.: Didžiausią dėmesį skyrėme mokytojams ir programai. Manęs ne vienas pažįstamas klausė, ar aš pati būsiu mokytoja, tai tikrai ne – turime nuostabius kvalifikuotus mokytojus, kurie yra pasiryžę, kad vaikai kartu patirtų ir išskirtinių nuotykių, ir gerų emocijų. Tai mūsų didžiausias dėmesio centras. Programa buvo sukurta specialiai mūsų studijai, ji adaptuota visų pirma vaikų poilsiui, kuris edukuoja, jei taip galiu pasakyti.

Na, o kalbant apie pačią studiją, tai erdvi, jauki, spalvinga erdvė, padalinta į atskiras zonas. Žaidimų zonoje pradedame ir baigiame dieną, žaidžiame. Languotoje zonoje valgome, o vėliau darome darbelius. Yra kino ir atsipalaidavimo zona, kuri pilna spalvingų sėdmaišių, čia mes ilsimės, kartais ir padūkstam, žiūrime edukacinius filmus.

Agne B.: Stengėmės sukurti tokią atmosferą, kad vaikai jaustųsi laisvai, o erdvė būtų šviesi, spalvinga ir kviečianti žaisti ir bendrauti. Labai daug dėmesio skyrėme mokytojų paieškai ir tai labai pasiteisino. Komanda labai profesionali, energinga ir kūrybinga. Buvo net tokių situacijų, kad į mus kreipęsi tėvai derino savo šeimos atostogas Palangoje prie tam tikro mokytojo, tai mums buvo puikus įrodymas, kad komanda tokioje veikloje yra svarbiausia. Taip pat daug dėmesio skyrėme programai. Ji pritaikyta ir 4-mečiui, ir 10-mečiui, kad nė vienam nebūtų kada nuobodžiauti. Vaikai grįžta namo išmokę dainų, pažinę Palangos gamtą ir kultūrą, o neretai ir kalną rankdarbių parsineša.

– Iškart nusprendėte, kad studiją kursite būtent šiame Lietuvos kurorte?

Agne I. S.: Palanga yra miestas, kuriame nuo pat vaikystės leidau vasaras su tėvais ar seneliais, na, o dabar jau ir su savo šeima. Visuomet galvodavau, kad žmonės, gyvenantys pajūryje, yra kitokie – labiau atsipalaidavę, geresnės nuotaikos. O vasaros metu visi čia atvyksta būtent to – atsipalaiduoti, papoilsiauti ir pasikrauti geros nuotaikos. Labai malonu dirbti būtent su tokiais klientais, vaikuose tai taip pat matoma. Mūsų programa yra tokia, kuri nekelia streso, truputį edukuoja per žaidimų prizmę, todėl ir vadinamės labiau pramogų, o tik tuomet – edukacijos studija. Juk vasara vaikams taip pat turi būti laisva ir pilna gerų įspūdžių.


Agnė B.: Labai mylime šį kraštą. Palanga – mūsų antri namai. 10 metų iš eilės visos mūsų vasaros prabėgo būtent Palangoje. Ir būtent čia susidūrėme su tuo, kad tokio užimtumo vaikams labai trūksta. Tad galima sakyti, kad susikūrėme sau darbo vietą savo mylimame kurorte. Nuo šiol mūsų pačių vaikų vasara bus turininga ir įsimintina, ir tikime, kad išsprendėme problemą Palangoje dirbantiems ir atsipūsti norintiems tėvams.

– Dar tik pati pradžia. Kaip sekasi? Ar jau pajutote žmonių susidomėjimą?

Agne I. S.: Na mums jau atrodo, kad ne visai pradžia, bet taip, esame nauja studija. O susidomėjimą pajutome labai greit – jau atidarymo dieną turėjome klientų, kurie nusprendė savo vaikus patikėti mėnesiui ar keliems.

Agnė B.: Startas, sakytume, labai sėkmingas. Veikiame tik pirmus mėnesius, bet studija pildosi labai sparčiai, tad jau galvojame apie kitus metus ir svarstome galimybes plėstis į kitus Lietuvos kurortus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)