Billas ir Melinda Gatesai

Į labdaringą veiklą aktyviai įsitraukusi pora 2021 metų gegužės 3 dieną po 27 metų, praleistų santuokoje, nusprendė pasukti skirtingais keliais. Garsi pora sudarė separacijos (gyvenimo skyrium) sutartį, tačiau priešvedybinio susitarimo pasirašę nebuvo. Kadangi pora tiek metų dalijosi ne tik lova, bet ir kartu vykdė profesinę veiklą, jų turtas iš esmės buvo bendras, tad jį pasidalinti gali būti keblu.

Porai priklausė ne vienas stambus nekilnojamojo turto objektas, įskaitant ir daugiau nei 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto namus Medinoje, Vašingtone, kurių vertė rinkoje siekia 130,88 mln. dolerių, ir 43 mln. dolerių vertės namą Del Mare, Kalifornijoje.

B. Gateso asmeninis turtas vertinamas 130,5 mlrd. dolerių. Nors 2014 metais jis ir pasitraukė iš „Microsoft“ valdybos pirmininko pareigų, jam vis dar priklauso 1,34 proc. bendrovės akcijų ir nemaža dalis kitų bendrovių. Be to, verslininkas didžiuojasi įspūdinga prabangių automobilių ir lėktuvų kolekcija.

Dabar jau buvę sutuoktiniai kartu valdo savo vardo fondą, jo vertė siekia daugiau nei 40 mlrd. dolerių. Viešai išplatintame pareiškime tris suaugusius vaikus turinti pora teigia, kad „fonde ir toliau dirbs kartu“, nes ir toliau pasirengę siekti bendro tikslo – padėti žmonėms iš viso pasaulio „gyventi sveiką ir produktyvų gyvenimą“.

Jeffas ir MacKenzie Bezosai

Jeffas ir MacKenzie Bezosai

Turint galvoje, kad „Amazon“ įkūrėjas ir vadovas Jeffas Bezonas 2018 metų birželį buvo pripažintas turtingiausiu pasaulio žmogumi, 2019 metais įvykusios skyrybos su žmona, su kuria pragyveno 25 metus, buvo labai, oi labai brangios.

Vašingtonas, kur gyvena J. Bezonas, yra bendros nuosavybės valstija, o tai reiškia, kad visas turtas ir skolos, įgyti santuokos metais, laikomi abiejų sutuoktinių nuosavybe ir dalijami pusiau (nebent prieš vedybas sudarytoje sutartyje sutarta kitaip).

Nepaisant to, pora turto dalybų klausimą išsisprendė savarankiškai ir 2019 metų balandį paskelbė, kad skyrybos pagaliau baigtos, o Mackenzie atiteko 36 mlrd. dolerių – ji tapo viena turtingiausių pasaulio moterų (jau 2020 metais 7 milijardus buvo paaukojusi labdarai).

Michaelas ir Juanita Jordanai

Michaelas ir Juanita Jordanai

Krepšinio superžvaigždė 2006 metais panoro išsiskirti su žmona Juanita, su kuria santuokoje išgyveno 17 metų. Tai nebuvo pirmasis kartas, kai pora svarstė skyrybų galimybę: 2002 metais iniciatyvos dėl skyrybų buvo ėmusis Juanita. Antras kartas nemelavo – pora išsiskyrė, o buvusi krepšinio legendos žmona po jų praturtėjo 168 mln. dolerių.

Paulas McCartney ir Heather Mills

Paulas McCartney ir Heather Mills

Nors P. McCartney skyrybos su Heather Mills ir bebuvo tokios brangios, kaip Jordanų, jos vis tiek laikomos vienomis iš brangiausių garsenybių skyrybų visame pasaulyje: buvusiam „Beatles“ muzikantui teko buvusiai meilei atiduoti beveik 50 mln. dolerių, o vėliau žurnalistams santuoką su H. Mills muzikantas pavadino didžiausia dešimtmečio klaida, kurios, atsukus laiką, jis tikrai nebekartotų.

Amber Heard ir Johnny Deppas

Amber Heard ir Johnny Deppas

Aktorė A. Heard skyrybų su J. Deppu panoro 2016 metais po penkiolika mėnesių trukusios santuokos. Vėliau jai teismas paskyrė 7 mln. dolerių išmoką, pinigus moteris nusprendė paaukoti kilniems tikslams. Tik procesas tikrai nebuvo malonus ir aiškus: poros kovas teismuose buvo koktu stebėti, aktorė netgi apkaltino buvusį mylimąjį smurtu. Pastarasis skolingas neliko ir apkaltino ją tuo pačiu. Galiausiai buvę mylimieji susitarė ir nusprendė judėti toliau. Vėliau A. Heard prisipažino, kad šios skyrybos jai kainavo kelis gerai apmokamus darbus.

Buvę sutuoktiniai nemažai 2020 ir 2021 metų laiko praleido teismuose bylinėdamiesi su Jungtinės Karalystės bulvariniu leidiniu „The Sun“, kuris parašė, kad J. Deppas priklauso tai kategorijai vyrų, kurie „muša savo žmonas“. Aktorius bylą pralaimėjo, bet teismo sprendimą apskundė.
Amy Irving ir Stevenas Spielbergas

Pirmoji kultinio režisieriaus Steveno Spielbergo santuoka su aktore Amy Irving tetruko ketverius metus. O išgarsėjo ji kaip vienos brangiausių skyrybų Holivudo istorijoje: skaičiuojama, kad režisieriui jos kainavo nė daug, nė mažai – 100 mln. dolerių.

Guy Ritchie ir Madonna

Guy Ritchie ir Madonna

Dainininkės ir režisieriaus santuoka buvo audringa, o skyrybos – brangios: skaičiuojama, kad Madonna buvusiam vyrui sumokėjo nuo 76 iki 92 mln. dolerių. Nepaisant to, tada drama buvusių sutuoktinių santykiuose tik prasidėjo – jie kovojo dėl sūnaus Rocco globos.

Kim Basinger ir Alecas Baldwinas

Kim Basinger ir Alecas Baldwinas

Aktorių Kim Basinger ir Aleco Baldwino skyrybų drama truko ketverius metus, daugiausia nesutarimų kilo dėl dukros Ireland globos. Skyrybų metu nemažai drabstytasi purvais, pavyzdžiui, nuskambėjo tokie įžeidimai, kaip „juodoji našlė“ ir „mažo kalibro tironas“. Maža to, K. Basinger prisipažino svajojanti apie A. Baldwino mirtį. Laimei, po 2002 metų santykiai kiek pasitaisė, neseniai aktorė pareiškė, kad dabar jie bendrauja normaliai.

Ivana ir Donaldas Trumpai

Ivana ir Donaldas Trumpai

Buvusio JAV prezidento skyrybos su pirmąja žmona Ivana buvo ne tik labai brangios, bet ir dramatiškos. D. Trumpas sutuoktinei buvo neištikimas su būsimąja antrąja žmona Marla Maples – kilo nemenkas skandalas. Garsiausia istorija – abejų moterų konfrontacija Aspene, kur M. Marples Ivanai pareiškė: „Mano vardas Marla ir aš myliu tavo vyrą. O tu?“. Apie nemalonų susitikimą Ivana papasakojusi Barbarai Walters. Ivana tada vyro meilužei pareiškusi: „Kale, palik mano vyrą ramybėje.“ Netrukus įvyko skyrybos, po kurių Ivanai liko 25 mln. dolerių.

Princesė Diana ir princas Charlesas

Princesė Diana ir princas Charlesas

Šios poros vestuvės prilygo meilės istorijos iš pasakos kulminacijai, tik Dianos ir Charleso vedybinis gyvenimas buvo visai kitoms. Abu sutuoktiniai buvo neištikimi, o 1992 metais pradėjo gyventi skyrium. Būta bandymų taikytis, bet po skandalingojo Dianos interviu „Panorama“ 1995 metais, tapo aišku, kad santuoka pasmerkta žlugti. Oficialios skyrybos įvyko 1996 metais – likus metams iki tragiškos Dianos žūties Paryžiuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)