Jau penktus metus tokia veikla užsiimanti Aušra Saveraitė sako, kad dula šeimoje gali būti lyg papildomos pora rankų. Ypač grįžus iš ligoninės, kai prie įprastų buities rūpesčių staiga prisideda nauji iššūkiai ir ta pagalba praverstų labiausiai. Tuo metu atėjusi dula galėtų ne tik padėti prižiūrėti naujagimį, patarti tėvams ir padėti susitvarkyti su kilusiais sunkumais – nesibodi jos ir prireikus išplauti indus ar į lauką išvesti kitus šeimos vaikus.

Lydėdamos į gimdymą, pasakoja pašnekovė, kartais dulos būna lyg nematoma pagalba – moterims pagelbėja tylomis ir tiksliai žinodamos, kada ir kaip. Paklausta, ar kartu dalyvaujantys vyrai nesijaučia tarsi už borto, A. Saveraitė tikina, kad kiekvienas draugiškai atlieka savo funkcijas. „Iš vyro nereikia reikalauti, kad jis gimdyme būtų adekvatus. Ypač jei tai pirmas jo vaikelis. Juk jis negali turėti daug patirties, nebent atsidavęs studijuotų, daug laiko ruoštųsi ir dar praktikuotųsi su kitomis šeimomis. Dėl to mes niekad su vyrais nekonkuruojame, visada tik bendradarbiaujame“, – juokdamasi sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)