Nors visa šios poros aplinka – artimieji, draugai, kolegos ir kiti žino apie netradicinę lytinę jų orientaciją ir tai priima šio fakto išvis nė nesureikšmindami, vis dėlto dėl pastaruoju metu visuomenėje suaktyvėjusios galimos neigiamos nuomonės šiame interviu pašnekovai panoro likti anonimiški. Taigi pavadinkime juos Martynu ir Kasparu.

„Šiomis dienomis tikrai jaučiame didžiulį suaktyvėjimą, girdim visus pasisakymus ir dėl to šį kartą pasirinkome saugesnį būdą neatskleisti tikrųjų savo tapatybių. Tačiau aš vis pagalvoju apie tuos komentatorius, pritvinkusius pykčio mūsų atžvilgiu, manau, kad jie patys kenčia, yra iki galo nesusipažinę su savimi ir nesupranta ne tik, kas yra tolerancija, bet ir pagarba. Jie turi daug išsilavinimo spragų ir labai siaurą pasaulėžiūrą. Tačiau nepaisant to, tokie žmonės turi suprasti, kad peržengus ribą gali tekti atsakyti net ir už savo žodžius. Jei anksčiau policija nieko nesiimdavo, kol nebūdavo atlikti kokie nors veiksmai, pavyzdžiui, sumušimas, tai dabar nenustebkite gavę baudą už tai, kad peržengsite žodžio laisvės ribas.

Papasakosiu juokingą istoriją. Mano tėčio kolega kartą jam pasiskundė, kad sulaukė baudos už tai, kad „Facebook“ įžeidė LGBT (lesbietės, gėjai, biseksualūs ir translyčiai žmonės) žmogų. Jie abu – tolimųjų reisų vairuotojai. Taigi sako mano tėčiui: „Eina sau, gavau 100 Eur baudą už tai, kad parašiau komentarą apie tuos gėjus niekadėjus“, o tėtis jam atsako: „Mano vaikas taip pat gėjus.“ Tuomet tas kolega labai pasimetė, nuėjo į savo fūrą miegot“, – juokdamasis pasakoja Martynas. Anot jo, mūsų visuomenei pats laikas būtų išmokti atskirti, kas yra nuomonė, o kas – įžeidimas ar grasinimas.

Vilniuje gyvenanti sutuoktinių pora Delfi Plius papasakojo, kaip jiems sekasi gyventi tolerancijos vis dar stokojančioje visuomenėje ir kaip jiedu bei jųdviejų artimieji jaučiasi atsidūrę mažumos barikadų pusėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (542)