Vis dėlto savo organą ji veikiausiai skirs dukteriai, o sūnaus donorais pasirengę tapti du šeimos draugai.

S. Bingham vyro, 49-erių metų Darrylo, inkstai vaikams nėra tinkami. Noah ir Ariel diagnozuota nefronoftizė, dėl kurios sukyla uždegimas ir vyksta inkstų randėjimas.

Heksame, Anglijos Nortumberlando grafystėje, gyvenanti S. Bingham minėjo, kad sūnui liga reiškiasi ypač sunkiai, bet, reguliariai atliekant dializę, būklę pavyko stabilizuoti.

Dukters inkstų funkcija pastaraisiais metais ypač pakriko, todėl jai pirmai bus įsodintas naujas organas, rašoma tinklalapyje bbc.com.

Ypač sunki dilema

„Buvau pasiruošusi tapti dukters donore, tačiau sutriko ir sūnaus inkstų veikla – dabar jam taip pat reikia inksto. Akivaizdu, kad aš galiu paaukoti tik vieną organą“, – kalbėjo S. Bingham.

„Medikai neverčia priimti sprendimo: ar tapti inksto donoru, reikia nutarti savarankiškai, – sakė S. Bingham. – Žmogus turi pats paskambinti, bet aš esu dviejų vaikų, kuriems reikia inkstų, motina. Buvau pasiryžusi paaukoti vieną inkstą, bet staiga organo prireikė ir kitam vaikui, todėl dabar iškilo sudėtinga dilema.“

Problemos prasidėjo 2016-aisiais, kai Ariel pradėjo skųstis nuolatiniu nuovargiu.

Iš pradžių visi manė, kad pervargimas – egzaminų sukelto streso padarinys, tačiau atlikus tyrimus Niukaslo Karališkojoje Viktorijos ligoninėje paaiškėjo, kad mergina serga inkstų liga.

S. Bingham buvo pasakyta, kad prireikus ji galėtų būti savo dukters donore.

Vėliau, 2019-aisiais, susirgo ir Noah. Jam buvo diagnozuota ta pati liga.

Šiuo metu vaikino būklė stabili, tačiau jam teks priaugti svorio, kad būtų galima atlikti organo įsodinimo operaciją.

Binghamų šeimoje auga dar vienas vaikas – 12-os metų sūnus Casperas. Jo inkstai taip pat buvo ištirti.

Niukaslo Freemano ligoninėje dirbantis inkstų ligų specialistas profesorius Johnas Sayeris nurodė, kad nefronoftize serga maždaug vienas žmogus iš 100 tūkstančių.

„Žinoma, kad tai rimta dilema, nes inksto persodinimo operacijos laukiantiems pacientams tinkamų donorų ypač trūksta, – sakė jis. – Deja, inkstų ligos nėra retos. Visoje šalyje persodinti tinkamų inkstų šiuo metu laukia maždaug 4,5 tūkst. piliečių.“

Specialistas pridūrė, kad pacientams tenka ir po trejetą metų laukti, kol atsiranda organo donoras.

Gruodžio mėnesį Darrylas Bingham įveikė iššūkį 12 dienų iš eilės nužingsniuoti po 12 tūkst. žingsnių. Iššūkio tikslas – surinkti lėšų inkstų ligų tyrimų finansavimui Jungtinėje Karalystėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)