„Laukiausi antro vaikelio. Iki gimdymo likus mėnesiui, persikraustėme į kitą rajoną, tad nespėjau persirašyti į naują ligoninę. Dieną prieš numatytą gimdymo datą su šeima nuvykome į svečius pas švogerką. Ji man pasiūlė pasilikti nakvoti, bet nemaniau, kad gimdysiu numatytą dieną, todėl su šeima grįžome namo“, – pasakojimą pradeda Kristina.

Grįžusi ji paguldė vyresnėlę dukrą miegoti ir atsigulė pailsėti pati. „Po dviejų valandų mane pažadino užėję sąrėmiai. Buvo dar nelabai dažni. Paskambinau ligoninės formoje nurodytu numeriu, seselė paklausinėjo, kas kiek laiko sąrėmiai. Sakė, dar ne dažni, pagulėk vonioje, išgerk paracetamolio, kuris papuliariausias vaistas Jungtinėje Karalystėje. Pagalvojau, kad dar palauksiu“, – pasakojo moteris.

Visi reikalingi į ligoninę daiktai jau buvo sukrauti, todėl Kristina neskubėjo. Bet bevaikščiojant jai nubėgo vandenys. „Žinau kad, nubėgus vandenims, reikia pasiskubinti. Bet vyras negalėjo nuvežti manęs į ligoninę, nes ryte reikėjo į darbą. Paskambinau uošviui. Jis susiruošė ir už 20 min atvažiavo manęs paimti, kad nuvežtų į ligoninę. Jau besėdant į automobilį, jaučiau, kaip kūdikio galvutė arti gimdymo. Tad truputį pavažiavus paprašiau, kad sustotų ir kviestų greitąją pagalbą, nes iki ligoninės nespėsime. Sustojome degalinėje. Iškvietėme greitąją. Medikai atvažiavo labai greitai“, – pasakojo Kristina.

Anot jos, toliau viskas įvyko akimirksniu. „Mane apžiūrėję, patarė pabandyti gimdyti ir, jei nepavyktų, veš į ligoninę. Keli stūmimai ir pagimdžiau sveiką mergaitę. Medikai, patikrinę, kad mano būklė gera, įsodino į greitosios mašiną ir nuvežė į ligoninę“, – pasakojo pašnekovė.

Ji pagyrė, kad uošvis taip greitai ir teigiamai sureagavo. „Labai teigiamai reagavo, jam nebuvo svarbu, kad kitą dieną reikėjo valyti mašiną. Labai laukė anūkės“, – šypsojosi Kristina. Šių metų balandį anūkė atšventė 10 metų gimtadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)