Kristiną Barakauskę, kilusią iš Šilutės rajono, jau galima vadinti tauragiške. Už vyro Mariaus ištekėjusi ir dvi dukras – Danielę bei Martiną – auginanti moteris čia jau septynerius metus. Kaip ji pati sako, iš pradžių buvo šokas, tačiau galiausiai ji pamilo šį miestą už patogumą – vos penkios minutės kelio iki darbo, darželis trimetei Danielei, neperpildytos kavinės. Per tiek metų ir draugų bei pažįstamų ratas išaugo. Jauna mama šiuo metu namuose prižiūri dvi savo mergaites, mat Martinai dar vos pusė metukų. Visgi veiklos Kristinai netrūksta – ji itin aktyviai bendrauja su plačia mamyčių bendruomene savo Facebook puslapyje „MamyMamy“.

„Kai pirmą kartą išėjau vaiko priežiūros atostogų, man atrodė, kad darysiu viską, jog būčiau pati geriausia mama. Bet vėliau labai norėjau grįžti į darbą. Tik planuojant antrą vaiką svarsčiau, kad noriu nuversti kalnus. Norėjau išbandyti visko kuo daugiau, išsikėliau sau tikslus. O Facebook puslapį sukurti paskatino Danielės pirmieji žodžiai", – atviravo K.Barakauskė.

Pašnekovė pasakojo socialiniuose tinkluose pradėjusi dalintis mažosios pasisakymais, kurie palaipsniui sutraukė nemažą kitų mamų auditoriją. Vos per kelias savaites Kristinos sukurtą puslapį pradėjo sekti kone tūkstantis sekėjų. Palaipsniui jų būrys vis augo.

„Danielės atėjimas į pasaulį mums su vyru buvo sunkus, tad kiekvienas jos judesys mums buvo didelis džiaugsmas. Viską fiksavome, norėjome įamžinti ir su visais dalintis. Nesiūlau dukrai telefono ar planšetės vietoje žaislo. Mes skaitome knygutes, darome eksperimentus, žaidžiame. Kai internete surastus eksperimentus pradėjome fiksuoti ir viešinti feisbuke, sekėjų radosi dar daugiau", – patirtimi dalijosi K.Barakauskė.

Kristina Barakauskė

Pasak Kristinos, surinkti sekėjus ir išlaikyti jų dėmesį yra darbas ir tam tenka rasti laiko. Būtina suplanuoti pranešimus, turėti idėjų ir pateikti besidomintiems ką nors naudingo. Tiesa, savęs nuomonės formuotoja ji nevadina ir net tvirtina nenorinti tokia būti.

„Neužtenka nusifotografuoti ir parodyti – tai darančių yra daug. Norint surinkti auditoriją ir ją išlaikyti, reikia kurti turinį, kuris būtų naudingas ir įdomus. Planuoju daryti transliacijas su savo sričių specialistais, kurie pasidalintų įvairiais, mamoms aktualiais patarimais, – atskleidė Kristina. – Daug mamų vaiko priežiūros atostogų metu imasi kokios nors veiklos. Sykį man parašė viena tokia mama, pradėjusi siūti lėlytes. Tai buvo nuostabus rankų darbas, kurį padovanojo ir dar paklausė – ar kas nors tokią pirktų? Tai kaip tokiai kūrybingai mamai paskelbti, jog ji gamina lėlytes ir jas parduoda? Aš paskelbiau apie tai, mane įkvepia tokios savęs atradimo istorijos ir mamų darbai".

Nors pinigų už įvairių dirbinių reklamą Kristina teigia neimanti, reklamuoti neskuba bet ko. Ji tvirtina neketinanti kitoms mamoms rekomenduoti prastai pagaminto niekučio.

Atrodytų, nuostabus ir idiliškas gyvenimas. Tokį požiūrį tik dar labiau gali sustiprinti Kristinos pasakojimas, kad jaučia nuolatinį vyro Mariaus palaikymą. Tačiau idilės čia nėra. Mamos paklausta ar pykstasi, Danielė linkteli galvyte – kaip ir kiekvienoje šeimoje, būna visko.

„Man rašančios mamos stebisi, kaip aš gerai sutariu su dukromis. Bet mes kartais pykstamės. Aš esu perskaičiusi daug literatūros apie vaikų auklėjimą, bandžiau taikyti tas teorijas, tačiau jos praktiškai neveikia. Mamos nėra tobulos ir nereikia tokiomis būti. Pamenu, pasisodinom sklype šilauogių, bet tie krūmai nudžiūvo. Parodžiau mamoms, kad nesu tobula ir neauga pas mane viskas kaip toje pasakoje su stebuklinga pupa. Būtent per nuoširdumą prasideda bendravimas", – atviravo Kristina.

Optimizmo ir užsispyrimo šiai mamai netrūksta. Kaip ir palaikymo kitoms – pokalbio metu Kristina Barakauskė ne kartą patikino, kad betarpišku bendravimu su jos puslapį stebinčiomis mamomis labai džiaugiasi ir tai laiko dar viena galimybe palaikyti viena kitą.