Kai gimė vaikas, Tautvydas su žmona nenorėjo, kad jis augtų tarp plastikinių žaislų ir sintetinių drabužių, todėl vis dažniau ieškodavo lietuvių kūrėjų, kurie siūlydavo ekologiškus ir rankų darbo produktus vaikams. „Reikėdavo sugaišti daug laiko, naršyti Facebook'e arba Instagram'e, kol rasdavome, todėl po kiek laiko ir kilo idėja – suburti visus kūrėjus vienoje platformoje“, – pasakojo vyras. Kadangi pats yra programuotojas, įgyvendinti šį sumanymą nebuvo sunku – gegužės mėnesį gimė tinklalapis „Mažosios pėdutės“, kur šiandien savo prekes siūlo 30 Lietuvos kūrėjų.

Paklaustas, ar yra kokie nors apribojimai, kas gali kelti savo prekes į tinklalapį, pašnekovas sakė, kad kiekvieną asmeniškai peržiūri ir patikrina. „Noriu, kad tai būtų tik Lietuvos kūrėjai, kurie daro kažką savo rankomis. Čia negali būti jokių padėvėtų prekių, ar prekių iš parduotuvės. Rankų darbas“, – sakė Tautvydas. Jis pats viską peržiūri ir pataria, kaip daryti geriau, kokį aprašymą kelti, kokias ir kiek nuotraukų įdėti.

"Mažosios pėdutės"

Anot jo, populiariausios prekės yra tapukai, pledukai, rankų darbo lėlės. „Yra išties labai gražių lėlių, kurios gal net daugiau yra kaip interjero detalė, o ne žaislas vaikui. Yra drabužių iš lino, medvilnės, merino vilnos, įvairių kramtukų kūdikiams, dekoracijų gimtadieniams, krikštynoms, kuprinių. Dažniausiai kūrėjai yra mamos. Kai kurios kuria daiktus, tik gavusios užsakymą, kitos – jau turi pagamintus“, – pasakojo pašnekovas.

Pasak jo, kategorijų yra įvairių – nuo drabužių iki žaislų. O jei kokios nors nebūna, Tautvydas ją sukuria, mat nori duoti šansą visiems kūrėjams, kuriantiems vaikams, pasinaudoti šia platforma. „Prekių yra įvairių amžiaus vaikams – nuo gimimo iki kokių 10 metų, bet daugiausiai yra nuo gimimo iki 3-4 metų. Nėščiosioms dar neturime, bet gal ateityje kas nors ir pasiūlys“, – sakė Tautvydas.

"Mažosios pėdutės"

Pasidomėjus dėl kainų, jis teigė, kad jos nėra didelės, o kai kuriais atvejais mažesnės nei parduotuvėje. „Kainos nėra didelės, palyginus su realiomis parduotuvėmis. Parduotuvėje matėme merino vilnos bodžiuką, kuris kainavo apie 35-40 eurų su nuolaida. Platformoje yra už 30-35 eurus“, – pasakojo pašnekovas. Pasižiūrėjus kitas prekes, kainų galima rasti įvairių. Štai dekoratyvinė lėlė kainuoja 110 eurų, o kita panaši – 35 eurus. Lininę suknelę mergaitei galima įsigyti už 50-60 eurų. O rankomis nertą kuprinę – už 45 eurus.

„Galima sakyti, kad Lietuvoje esame tokie vieninteliai. Yra kelios platformos, bet jos nesiorientuoja į vaikus. Mano žmona yra jau ne vieną daiktą nusipirkusi iš čia“, – šypsosi Tautvydas. Jis sutinka, kad idėją šiai platformai padiktavo unikalių daiktų vaikui poreikis. „Parduotuvėje visur plastikas, neekologiški daiktai, o Lietuvoje tikrai yra pagaminama daug gražių dalykų, tik juos sunku rasti. Šiandien čia yra apie 30 kūrėjų, apie 300 prekių. Kasdien pasipildome 1-2 naujais kūrėjais, tad kaip pradžiai – tikrai neblogai“, – sakė tinklalapio įkūrėjas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)