Galbūt neprisimenate jų vardų, tačiau ko gero pamenate vaizdą, kai šeimos galva Robertas Kelly duoda interviu tiesioginiame eteryje, ir staiga į kambarį įsiveržia ketverių metų jo dukra ir devynių mėnesių sūnus vaikštynėje, o paskui juos įbėga mama, desperatiškai bandydama ištaisyti padėtį ir išsivesti vaikus, kad netrukdytų tėčiui, rašoma tinklalapyje fatherly.com.

R. Kelly yra Busano nacionalinio instituto profesorius. Šis institutas yra Pietų Korėjoje – šalyje, kuri puikiai tvarkosi su koronaviruso protrūkiu. Profesorius neseniai papasakojo apie tai „Sky News“ eteryje, tačiau epizodas nuvylė žiūrovus, nes jam kalbant į kambarį niekas neįsiveržė.

Laimei, BBC nusprendė neliūdinti savo žiūrovų, ir pakvietė visą šeimą duoti interviu. Interviu dalyvavo ir vaikai, kuriems dabar septyneri ir ketveri metai, jie nesivaržė kamerų ir elgėsi kaip įpratę – glaudėsi prie tėčio, mojavo į kamerą ir apskritai nenustygo vietoje. Vyresnioji dukra vidury interviu pabėga pro tas pačias duris, pro kurias ir įsiveržė debiutiniame savo pasirodyme prieš trejus metus.

„Labai sunku visą laiką būti namuose, – pasakoja Kim Jung-A. – Mes einame į žaidimų aikštelę, stengdamiesi išlaikyti fizinį atstumą nuo kitų žmonių. Porą kartų per savaitę rengiame žygį į kalvas. Korėjoje dabar pavasaris, tad stengiamės pasigrožėti žydinčiomis gėlėmis ir medžiais.“

Kitas klausimas, užduodamas R. Kelly – kokių priemonių imasi Pietų Korėja pandemijos akivaizdoje.

„Manau, žmonės čia vieningai laikosi reikalavimų. Nėra tokių dalykų, kaip JAV, kur gyventojai vyksta į paplūdimius, važinėja metro ir pan., – pastebi jis. – Turiu omenyje, kad Pietų Korėjos gyventojai elgiasi pavyzdingai, todėl kreivė ir suplokštėjo, suprantate. Šiuo metu diagnozuojama tik po 100 susirgimų per dieną, tad priemonės gana sėkmingos.“

R. Kelly šiuos nenuginčijamus faktus dėstė vaikų keliamo erzelio fone, tad baigiantis interviu kaip tikras profesionalas už juos atsiprašė.

„Ne, jums nederėtų už juos atsiprašinėti – tai vienintelis dalykas, už kurį jūs niekada neturėtumėte atsiprašinėti“, – atsakė jam laidos vedėjas.

Į šį patarimą ne pro šalį būtų įsiklausyti visiems tėvams, šiuo metu dirbantiems iš namų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)