„Aš turėjau gimdyti Santariškėse, man buvo numatyta planinė Cezario operacija dėl akių problemų. Dieną prieš operaciją turėjau atvykti gultis į ligoninę ir pasiruošti. Atvažiavus su vyru tą dieną mūsų kartu nebeįleido. Tai buvo pirma karantino diena. Aš visiškai nežinojau, kad taip bus, buvau šokiruota“, – pasakojo žinoma moteris.

Su tokiomis sąlygomis nesutikusi, ji tiesiog išėjo. „Buvau labai sugniuždyta ir pasimetusi emociškai. Nes pasirūpinti vaikeliu po tokios operacijos aš negalėčiau pati. Bandžiau išlikti savam prote ir bandyti važiuoti tartis kitur. Tuo metu karantinas nebuvo paskelbtas Antakalnio gimdymo namuose, kuriuose mane labai maloniai priėmė ir rado vietą mane operuoti. Labai norėčiau padėkoti viešai visiems ten dirbantiems už jų profesionalumą viso proceso metu. Gimdymas labai trapus dalykas ir žinau, kad dauguma moterų komentuoja, kam iš vis tie vyrai... bet aš padariau geriausią sprendimą paskutinę minutę pakeisdama ligoninę, nes man labai svarbu vyro palaikymas. Norėjome viską išgyventi kartu, jis buvo visur kartu, jis rūpinosi dukra pirmas dienas, ko aš padaryti fiziškai net negalėjau, nes pačiai reikėjo pagalbos apsiversti ant šono. Tas akimirkas kartu branginsiu visą gyvenimą, jos buvo pačios gražiausios ir artimiausios. Man labai gaila tų moterų, ypač kurias operavo, ar turėjo sunkius gimdymus ir buvo vienos, nes emociškai tai labai labai sunku. Man užteko vien minties būti vienai, o tos kurios jautresnės ir turėjo viską išgyventi pačios – manau, tikrai liks emociškai labai neigiamai paveiktos“, – sakė moteris.

Kaip anksčiau sakė VUL Santaros klinikos atstovai, vadovaujantis vasario 26 d. Vyriausybės nutarimu, VUL Santaros klinikos skubiai sušaukė ligoninės Ekstremalių situacijų valdymo grupę ir priėmė sprendimą klinikose taikyti ekstremalios situacijos valdymo priemones. Pacientų sveikata ir saugumas – visos klinikų komandos prioritetas. „Atvykus gimdyti į VUL Santaros klinikas, mūsų specialistai visuomet įvertina tiek gimdymo specifiškumą, tiek gimdyvę atlydėjusio asmens epidemiologinę būklę ir nusprendžia, leisti artimajam dalyvauti gimdyme, ar ne. Dėl visų detalių reikia derintis su skyrių vedėjais ar vyr. slaugytojais-akušeriais. VULSK generalinio direktoriaus nurodymu, skyrių vedėjas tikrai turi galimybę išrašyti specialų leidimą, jei jo manymu, to reikia. Mes puikiai suprantame, kad kiekviena situacija yra skirtinga, todėl VUL Santaros klinikos visais įmanomais būdais ieško sprendimų, vardan mūsų visų saugumo. Atsiprašome už šiuo metu iškylančius nepatogumus, bet tikimės, jog tokia ekstremali situacija nesitęs ilgai. Rekomenduotume sekti informaciją Santaros klinikų internetiniame puslapyje bei Facebook paskyroje. Apie pokyčius informuosime", – rašė įstaigos atstovai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (127)