Viena iš jų – tai Lewisas ir Hannah‘a Jonesai. Po 38-erius metus turintys sutuoktiniai dabar didžiuojasi tapę puikaus mažylio, vardu Sonny, tėvais, rašo tinklalapis babygaga.com. Savo kūdikį jie pagrįsta gali vadinti tikrų tikriausiu stebuklu. Kad jis įvyktų, prireikė apsiginkluoti kantrybe ir išgyventi net 15 nesėkmingų pagalbinio apvaisinimo in vitro procedūrų.

Atkaklios pastangos atlikti pagalbinį apvaisinimą pareikalavo iš poros ne tik emocinių ir fizinių jėgų, bet, aišku, ir finansinio indėlio. Jonesai teigia išleidę net 80 tūkst. svarų sterlingų (94,2 tūkst. eurų), kad jų svajonė turėti kūdikį išsipildytų.

Hannah‘a prisipažino žurnalistams, kad vaisingumo procedūrų maratonas pareikalavo nemažai psichologinių jėgų.

„Teko patirti ne tik nemalonius fizinius pojūčius, bet ir begalę emocinio skausmo – jaučiausi tikra nevykėlė“, – atviravo moteris.

Lewisas pridūrė, kad tai, jog apie sprendimą ryžtis pagalbiniam apvaisinimui juodu nutarė neprasitarti artimiesiems, dar labiau sunkino padėtį.

„Ypač sunku buvo po pirmųjų procedūrų. Niekas nežinojo, kad ryžomės pagalbiniam apvaisinimui, todėl eilinį kartą žlugusios vilties sukeltą skausmą tekdavo kęsti tylint“, – sakė jis.

Vis dėlto laimė pagaliau nusišypsojo. Tai nutiko 2019 metų kovą, kai buvo implantuotas paskutinis embrionas ir gydytojai konstatavo, kad padėtis – beviltiška (pora net buvo pasiryžusi pasinaudoti donorų sperma ir kiaušinėliais). Džiugi žinia būsimus tėvus beprotiškai sujaudino.

„Jau buvome numatę datą, kada bus atlikta procedūra su donoro mėginiais. Ir štai – Hannah‘a pastojo, ėmė lauktis“, – pasakojo 38-ą nėštumo savaitę gimusio sūnelio tėvas.

Deja, su kūdikio gimimu Jonesų šeimos problemos nesibaigė. Pasaulį išvydusiam Sonny teko susidurti su įvairiomis sveikatos komplikacijomis. Nuo pat gimimo jo nesisekė maitinti, todėl kūdikio svoris pavojingai nukrito. Į ligoninę teko vykti, kai jam tebuvo 5 dienos. Laimei, nepaisant iš pradžių iškilusių sunkumų, vėliau Sonny vėl grįžo namo ir bent kol kas jaučiasi puikiai, todėl tėvai jau gali su palengvėjimu atsidusti.

„Stumdami Sonny vežimėlį suvokiame, kad esame kaip tos jaunos šeimos, kurias kitados stebėdavome ir į kurias panašūs norėjome tapti. Viskas atrodo beprotiškai nuostabu!“ – džiaugiasi Hannah‘a, vis dar nesugebanti galutinai patikėti, kad pagaliau pagimdė kūdikį po tokio sudėtingo pagalbinio apvaisinimo proceso.

Ši moteris turi ką pasakyti pagalbinį apvaisinimą kaip išeitį vertinančioms poroms.

„Visiems, kurie ryžtasi pagalbinio apvaisinimo procedūrai, turiu patarti nelyginti savęs su kitais. Jūsų asmeninis skausmas, pojūčiai ir pastangos turi teisę egzistuoti lygiai kaip ir kitų žmonių“, – pasakė H. Jones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)