Tik ypatinga jos gyvenimo istorija prasideda tikrai ne nuo aštuoneto gimimo ir jokiu būdu šiuo faktu neužsibaigia, rašoma portale falafelandcaviar.com.

Mama – lietuvė

Natalie Denise Suleman gimė 1975 m. liepos 11 d. Fulertone, Kalifornijos valstijoje. Ji buvo vienintelis vaikas mokytojos Angelos Victoria‘os Suleman ir restorano savininko, Irako karo veterano Edwardo Doudo Sulemano šeimoje. Jos motina – lietuvė, o tėvas – irakietis.

Nuo pat jaunumės mergaitė svajojo tapti motina ir turėti didelę šeimą.

Noras užauginti gausų būrį vaikų su metais nepraėjo, o kai pabaigė mokyklą mergina jautėsi visiškai pasirengusį įgyvendinti savo troškimą tapti motina.

Studijų koledže metais N. Suleman susipažino su Marcosu Gutierrezu, gamybos vadovu, dirbusiu viename iš vietinių prekybos centrų. Jai tada tebuvo kiek daugiau nei dvidešimt.

N. Suleman atvirai papasakojo M. Gutierrezui apie troškimą turėti didelę šeimą, o šis, pasirodo, taip pat puoselėjo tokią svajonę. Deja, porai nebuvo lemta turėti didelės šeimos ir vėliau jų santykiai sužlugo.

1996 metais N. Suleman ir M. Gutierrezas susituokė. Kone nuo vestuvių dienos abu užvaldė siekis susilaukti kūdikio, bet kad ir kaip uoliai juodu stengėsi, N. Suleman vis nepastojo. Galop, po eilinės nesėkmės, pora nutarė kreiptis į medikus, manydami, kad galbūt gydytojas gali jiems padėti arba išaiškinti problemos priežastį.

Alternatyvūs būdai

Po kelių laboratorijoje atliktų testų paaiškėjo, kad M. Gutierrezas – sterilus. Tai, kad sutuoktinis nevaisingas, nenumalšino N. Suleman noro turėti daug vaikų. Tiktai kadangi įprastu keliu to padaryti buvo neįmanoma, teko galvoti apie alternatyvius būdus. Deja, nors M. Gutierrezas nuoširdžiai mylėjo žmoną, alternatyvūs metodai jam neatrodė priimtini. Jis nepaliaudamas kartojo, kad tuo atveju, jei N. Suleman ryšis pagalbiniam apvaisinimui in vitro, judviejų keliai išsiskirs.

Apsispręsti buvo išties nelengva, tačiau N. Suleman suvokė, kad būsimi vaikai jai svarbiau už visa kita, įskaitant santykius su vyru. Taigi, 2000 metais N. Suleman savo pačios iniciatyva nutraukė santuoką ir ryžosi pagalbinio apvaisinimo in vitro procedūrai, tikėdama, kad kada nors vis tiek pastos.

Po sėkmingo pagalbinio apvaisinimo in vitro N. Suleman jautėsi pakankamai gerai visu nėštumo laikotarpiu. Pirmą kūdikį ji pagimdė 2001 metais. Tai buvo dailus berniukas. Moteris davė jam Elijaho vardą.

Turėti tiktai sūnų N. Suleman buvo per maža, todėl ji nutarė pratęsti pagalbinio apvaisinimo in vitro procedūras ir jau 2002 metais susilaukė dukrelės. Ją pavadino Amerah. Trečias jos nėštumas baigėsi dvynukų gimimu. Vėliau N. Suleman susilaukė dar dviejų kūdikių. Vadinasi, jau turėjo šešetą vaikų.

Norėjo dar vaikų

Bet net ir tiek jai buvo negana – N. Suleman norėjo turėti dar daugiau vaikų, todėl ryžosi ir vėl kreiptis į savo gydytoją Michaelą Kamravą ir paprašyti, kad būtų atlikta dar viena pagalbinio apvaisinimo in vitro procedūra.

Kadangi po ankstesnių procedūrų buvo likę šeši apvaisinti kiaušinėliai, N. Suleman pareikalavo, kad per vieną procedūrą į gimdą būtų perkelti visi likę embrionai. Sprendimas vienu ypu įsodinti visus apvaisintus kiaušinėlius prieštaravo operacijos metodikai, todėl M. Kamrava ilgokai svarstė, ar ryžtis tokiam žingsniui.

N. Suleman buvo gerai informuota apie kylančią riziką, bet niekaip neatlėgo. Galų gale gydytojas nusileido ir patenkino jos prašymą. Tik, užuot perkėlęs šešis likusius embrionus, M. Kamrava įsodino net 12 kiaušinėlių, o tai reiškė, kad rekomenduojamas kiaušinėlių kiekis buvo viršytas net dešimčia vienetų!

N. Suleman norėjo būti tikra, kad pastos, todėl M. Kamrava, pažeisdamas instrukcijas, padarė viską, kad jos noras išsipildytų. Vėliau, kai šitai paaiškėjo, iš M. Kamravos buvo atimta gydytojo licencija. Bet tuo metu tepaaiškėjo, kad pagalbinio apvaisinimo in vitro procedūra ir vėl pavyko.

Bet kuri kita moteris veikiausiai būtų nuogąstavusi dėl to, kad vienu metu tenka nešioti šitiek būsimų kūdikių. Bet N. Suleman tokie būgštavimai buvo svetimi. Atvirkščiai – ji jautėsi taip, tarsi atsidūrusi devintame danguje.

Išnešioti aštuonetą visus devynis nėštumo mėnesius buvo nemenkas iššūkis N. Suleman organizmui, kuris, kaip ir bet kurio kito žmogaus, nebuvo prisitaikęs nešioti šitiek kūdikių vienu metu.

Nenuostabu, kad rekordiškas nėštumas kaipmat tapo sensacija, o N. Suleman prigijo pravardė Octomom, reiškianti „aštuoneto mama“.

Nepaisant nemenkos rizikos, visi kūdikiai gimė sveiki, o gimdymas praėjo sklandžiai.

Žiniasklaidos dėmesys

N. Suleman ir iki gimdymo buvo tapusi žiniasklaidos numylėtine, galima sakyti, tikra interneto žvaigžde, todėl jai kilo idėja nepraleisti palankios progos užsidirbti, pasinaudojant šitokia šlove. Netrukus po gimdymo Octomom pasisamdė keletą žmonių ir pavedė jiems užduotį papasakoti jos istoriją ir tinkamai ją pateikti.

N. Suleman gerai žinojo, kad kai žmogus tampa žinomas, jo gyvenimas, o kartais ir charakteris pasikeičia. Aišku, jos atveju išgarsėjimo kaina buvo ne iš menkųjų.

Kai kurie apie N. Suleman rašę žurnalistai tvirtino, kad tik šlovės troškimas lėmė jos apsisprendimą ryžtis tokiai rizikingai procedūrai, bet jei taip teigiantys ir teisūs ir jei tai moteriai išties rūpėjo tiktai žinomumas, tai, kad ji turi 14 vaikų ir jais privalo rūpintis, vis tiek yra nepaneigiamas faktas.

Duodama interviu N. Suleman pripažino, kad Octomom statusas ir įkyrus žiniasklaidos dėmesys ilgainiui ėmė varginti. Moteris sakė pasijutusi it žaislas kitų rankose, negalintis gyventi taip, kaip nori. Galop ji nutarė, kad metas šitai baigti – dėl savo ir savo vaikų gerovės.

Pirmiausia ji pasikeitė vardą – tapo Nadya. Tada apsigynė magistro darbą. Kai N. Suleman pasikeitė vardą, žiniasklaidos dėmesys išties nuslūgo.

Šiandien jos aštuonetas jau paūgėjęs: visiems vaikams – daugiau nei 10 metų ir jiems visiems puikiausiai sekasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)