Alexzandria Wolliston, kuri jau augina 2 metų mergaitę, pasakojo, kad nė kiek neišsigando, kai praėjus porai mėnesių po pirmosios dvynių poros gimimo vėl išgirdo žinią, kad laukiasi, o ultragarso monitoriuje pasirodė dviejų širdelių plakimai.

„Aš esu kilusi iš didelės šeimos. Aš žinojau, kad galėsiu su tuo susitvarkyti. Vienintelis nerimas buvo – ar mano kūnas pajėgs su tuo susitvarkyti?“ – tinklalapiui today.com pasakojo mama. Paaiškėjo, kad antrasis A. Wolliston nėštumas buvo lengvesnis nei pirmasis. Bet dėl papildomos pagalbos šeima apsigyveno, kartu su moters mama. „Iki paskutinių dienų visur vaikščiojau. Praeiviai mane stabdydavo ir klausdavo, iš kur semiuosi jėgų“, – šypsojosi amerikietė.

A. Wolliston tiki, kad jos keturi berniukai yra Dievo siųsta dovana, mat abi jos močiutės buvo netekusios dvynių porų.

Pasak Ohio valstijos universiteto medicinos profesoriaus, dr. Michailo Cackovičiaus, tikimybė moteriai susilaukti dvynių yra apie 3 proc. Susilaukti dviejų dvynių porų iš eilės – dar mažesnė. Jau nekalbama apie tai, kad ši moteris susilaukė jų tais pačiais metais.

„Taip nutinka“, – sakė D. Cackovičius, pabrėždamas, kad kai kurios žmonių grupės turi daugiau šansų, kad taip nutiks. Jis atkreipė dėmesį į Nigeriją, kurioje yra vienas didžiausių dvynių gimimo atvejų pasaulyje. „Čia maždaug 50 iš tūkstančio gimsta dvyniai“, – teigė medikas.

Pasak Naujojo Džersio RMA reprodukcijos endokrinologo daktaro Thomaso Molinaro, kiti dvynių nėštumo rizikos veiksniai yra vaisingumo gydymas, vyresnis motinos amžius, didesnis KMI ir dvynukų šeimos istorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)