Prieš savaitę iš Egipto grįžusi šeima pasakojo, kad prieš kelionę buvo nerimo, bet jį numalšinti padėjo atsakingas pasiruošimas. „Ruošėmės ir vaikams pasakojome, kad skrisime, kad viskas bus gerai, todėl jie jau buvo „užprogramuoti“. Pasiėmėme į lėktuvą visokių skanumynų, kurie patinka vaikams: džiovintų vaisių, saldainiukų ir pan. Tad pats skrydis tiek pirmyn, tiek atgal praėjo puikiai. Vaikai buvo ramūs, vaikščiojo, domėjosi viskuo“, – pasakojo mama Viktorija.

Šeima pasirinko kelionę į Egiptą, mat Turkijoje tokiu metu jau šaltoka. „Egipte oras jau irgi ne toks kaip vasarą, bet taip išėjo. Rytai ir vakarai buvo vėsoki, norėdavosi kažką užsimesti. O dieną – pats tas“, – šypsojosi pašnekovė. Tiesa, jūroje šeima jau nesipliuškeno, bet užtat šildomuose baseinuose drąsiai leido laiką tiek dideli, tiek maži.

Širvinskų atostogos Egipte

Širvinskai apsistojo Hurghadoje įsikūrusiame „Sunrise“ tinklo viešbutyje. „Viešbučio teritorija labai didelė, ir nors žmonių buvo daug, jų nesijautė. Gal tik kambarys buvo kiek nepritaikytas šeimai su vaikais, bet šiaip viskas – nuostabu. Labai geras maistas – mums su vyru buvo skanu. Vaikams – atskiras meniu. Iš pradžių nelabai valgė, bet galiausiai atrado savo patiekalus“, – atostogomis džiaugėsi šeima.

Tai buvo pirmoji jų kelionė į Egiptą. „Praleidome čia savaitę. Pirmomis dienomis vaikai buvo irzlesni, ožiavosi, paskui apsiprato ir viskas ėjosi sklandžiai. Niekur nekeliavome, nes važiuoti į ekskursijas su vaikais būtų sudėtinga“, – pasakojo Viktorija. Tik kartą juos prie pat viešbučio pasigavo taksistas ir pasiūlė vos už kelis eurus nuvežti iki vietinio turgaus. „Toks ten ir turgus. Matyt, jie veža pas savo pardavėjus ir taksistams nuo nupirktų prekių kiekio priklauso koks nors užmokestis. Tai siūlė visokių arbatų, aliejų, kvepalų ir panašių daiktų“, – pasakojo mama. Kadangi jiedu su vyru nėra užkietėję lauktuvių mėgėjai, tai ir patys nieko daug neprisipirko. Tiesa, ir kainos ne tokios jau mažos. „Tarkime, viešbučio teritorijos parduotuvėje paprastas suvenyrinis veidrodėlis kainuoja 7-8 eurus. Man tai pasirodė ne tokie jau maži pinigai“, – atviravo Viktorija.

Širvinskų atostogos Egipte

Paklausta, ar dar norėtų grįžti į Egiptą, moteris buvo atvira. „Mielai grįžčiau, bet kitą kartą pasiimtume kartu močiutę ar kitą artimą žmogų, kad galėtume su vyru bent vieną vakarą atsikvėpti. Nes šį kartą visą savaitę buvome su vyru tokie visiški vaikų vergai. Nuolat lakstėme paskui juos. Nebuvo laiko net pagalvoti apie SPA, masažą ar kitus malonumus. Mums tai buvo tiesiog vietos pakeitimas, o ne atostogos. Vaikams pramogų netrūko. Viešbutyje vakarais vykdavo šokiai, teatras. Keliauti su vaikais į Egiptą tikrai patogu“, – pasakojo Viktorija.