Socialiniuose tinkluose jos dalinosi savo įkvepiančiomis veiklios motinystės istorijomis ir taip skatina jaunas mamas dalyvauti „Mommypreneurs“ iniciatyvos organizuojamuose nemokamuose skaitmeninių bei verslumo įgūdžių kursuose, rašoma pranešime spaudai.

„Moterys gali viską. Viską. Ir dar darydamos viską, moka tai gražiai suderinti ir nufotografuoti, ir sumaketuoti iš to foto knygą, kitą knygą perskaityti vaikams, išskaptuoti rudenėlio šventės moliūgus ir prie viso to nueiti į darbą,“ – įkvepiančiomis mintimis socialiniuose tinkluose dalinosi I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė. „Žinau, kad kartais sugrįžti iš motinystės „atostogų” (nors kokios ten atostogos...) baugu, gyventi savo sujauktų, bet jaukių namų burbule su gražiausiais burbuliukais pasaulyje - taip gera. Aš pažadu jums, jūs – supermoterys. Save realizuoti ir grįžti į darbą gali būti paprasta ir smagu,“ – drąsinančiai kalbėjo dviejų mažylių mama.

„Motinystė, apribodama tam tikras mūsų gyvenimo veiklas, gali būti įkvėpimas naujoms veikloms,“ –socialiniuose tinkluose dalinosi I. Žuolytė. Pasak jaunos mamos, po vaiko gimimo svarbu rūpintis ne tik jo lavinimu, tačiau ir pačios mamos savišvieta, psichologine, emocine ir fizine būkle. „Aš labai džiaugiuosi už kiekvieną iniciatyvą, orientuotą į mamų laiką, švietimą, socializaciją bei jų sugrįžimą į darbus po motinystės atostogų padarantį lengvesnį,“ – teigė I. Žuolytė.

Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė

„Suderinti darbą ir mamystę tikrai nelengva. Tačiau tikrai įmanoma! Priklausomai, ar labai nori ir ar tau tikrai to reikia,“ – socialiniuose tinkluose savo įžvalgomis apie motinystės ir darbo suderinimą dalinosi E. Straleckaitė. „Kiekvieno mūsų kelias toks skirtingas. Galų gale, nors jis ir nelengvas, bet gali būti velniškai įdomus! Tavo eilė rinktis, kaip būti laimingai! O jei svajoji dirbti, tai ir nedelsk!" – drąsinančiai rašė E. Straleckaitė.

„Mamos pareigos amžinos ir tai didelė dovana. O, bet, tačiau net ir būnant mama man norisi suderinti ir buitį, ir mylimą darbą. Dažnai ir negailėdama stengiuosi dėl savęs, nes tik taip galėsiu duoti daugiau jiems,“ – apie atsidavimą tiek darbui, tiek vaikams atviravo J. Jurkutė-Širvaitė. „Kai atsiranda „pasiteisinimų” aš juos sugebu paversti paskatinimais. Saviraiška, galimybė kurti ir užsidirbti man svarbūs dalykai. Tad savo bendramintėms siunčiu žinią: „Norit? Pirmyn savo norų įgyvendinti,“ – ryžtingai nusiteikusi garsi mama taip kvietė „Mommypreneurs“ mokymų registracijai.

Žinomos mamos šiemet prisijungė prie tarptautinės „Mommypreneurs“ iniciatyvos, skatinančios jaunų mamų aktyvumą ir verslumą. Kaip rašoma, projekto mokymai skirti įgyti naujų žinių ir patirties, kuri pravers norint grįžti į darbą arba galbūt pradėti savo pačios verslą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)