10 metų trukusi kova

Laura visada norėjo vaikų, todėl ištekėjusi ėmė planuoti nėštumą. Deja, dar nėštumo pradžioje įvyko persileidimas. Per ketverius metus britė patyrė kelis persileidimus, todėl nusprendė keiptis į medikus.

Po apžiūros paaiškėjo, kodėl Laura negali išnešioti vaiko – jai nustatė antifosfolipidinį sindromą, kurį turint dėl didesnio trombų kiekio kelis kartus padidėja persileidimų rizika. Be to, britė sirgo liga, dėl kurios sunyksta dalis placentos.

Lauros atvejis buvo labai sunkus, medikų prognozės buvo niūrios. Vis tik dėl motiniškos laimės pasiryžo grumtis profesorė Kwensby, laikoma genialia gydytoja, novatore.

Laimingas 14-as bandymas

Profesorė Kwensby įtikino pacientę pamėginti 14-ą kartą. Laura sutiko, bet pareiškė, kad jei ir šį kartą nepavyks, jie su vyru daugiau nebandys susilaukti vaikų. Greitai moteris natūraliu būdu pastojo.

Lauros gydytoja atidžiai stebėjo, kaip vystosi vaisius. Ji skyrė būsimai mamai steroidų, kurie slopino imuninę sistemą ir mažino persileidimo riziką.

Atrodė, likimas tapo palankus 35 m. Laurai, bet 30-ą savaitę moteriai netikėtai nubėgo vandenys. Medikai skubiai atliko cezario pjūvį ir pasaulį išvydo vos 770 g sverianti mergaitė. Vaiką iš karto perkėlė į reanimacijos skyrių.

Laura ilgai nežinojo, ar išgyvens duktė. Laimė, po 11 savaičių mažylę jau leido parsivežti namo. Šiuo metu Lauros dukteriai, kuriai ji davė Aiwi vardą, sukako 9 mėnesiai. Ji auga, yra linksma, sveika ir gyvybinga.

Įsivaizduokite, kaip džiaugėsi motina – po 10 kovos su nevaisingumu metų pagaliau matė savo kūdikio šypseną. Moteris sako, kad dukters atsiradimas gyvenime – tikras stebuklas.

„Žiūriu į ją ir galvoju, kad vis tik šiame pasaulyje būna stebuklų. Girdėjau taip kalbant kitus žmones, o dabar pati tuo įsitikinau“, – teigė laiminga motina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)