Jaukumu dvelkiantį kadrą, kurio autorė – Kate Middleton, visuomenė išvydo balandžio 21-ąją – dieną, kai monarchei būtų sukakę 97-eri. Įdomu tai, kad nuotraukoje yra net kelios ne iškart pastebimos, bet iškalbingos smulkmenos.

Ką tiktai pirmą kartą paviešinta nuotrauka buvo nufotografuota tada, kai karalienė leido paskutines gyvenimo savaites Balmoralo pilyje, privačioje Jungtinės Karalystės karalių rezidencijoje Škotijoje, rašo „The Mirror“.

Aplink Elžbietą II – būrys anūkų ir proanūkių, tarp kurių princas George’as, princesė Charlotte ir princas Louis’as, taip pat Mike‘o ir Zaros Tindallių vaikai bei ledi Louise Windsor ir Jamesas, Vesekso grafas.

Nors ir atrodo, kad nuotraukai nieko nestinga ir nieko neįmanoma prikišti, akylų karališkosios šeimos gyvenimo stebėtojų dėmesį patraukė keletas detalių.

Į kadrą patekusi dar viena proanūkė

Kadre karalienę apsėdę proanūkiai. Jų visas būrys, bet ne visi. Čia nematyti princo Harry ir Meghan Markle atžalų (princo Archie ir princesės Lilibet). Nėra ir princesės Eugenie sūnaus Augusto.

Nors atrodo, kad nuotraukoje nėra ir princesės Beatrice dukters Siennos, ją, pasirodo, galima pamatyti vienoje į kadrą patekusių įrėmintų atvaizdų, garbingai stovinčių ant pianino kambario gilumoje.

Karališkosios šeimos žinovai įsitikinę, kad fone stovinčioje nuotraukoje yra ne kas nors kitas, o dabar 19 mėnesių turinti Sienna, apvilkta krikšto rūbu ir laikoma tėvo Edoardo Mapelli Mozzi. Sprendžiant iš visko, ta nuotrauka yra padaryta po Siennos krikštynų šv. Jokūbo rūmų Karališkojoje koplyčioje 2022-ųjų balandį.

Beje, greta stovi dar viena nuotrauka žaliuose rėmeliuose. Joje karalienė laiko kūdikį, o už jos stovi vyras – gal princas Philipas, o gal karalius Karolis. Vis dėlto kas yra karalienės laikomas kūdikis, pasakyti neįmanoma.

Ką Luis’as paveldėjo iš George’o

Princas George‘as, antras asmuo eilėje į sostą, stovi monarchei už nugaros. Čia pat ir princas Louis’as, jaunėlis būsimo karaliaus brolis.

Ką tiktai penkerių sulaukęs princas Louis’as į objektyvą žvelgia meiliai šypsodamasis. Jis dėvi mėlynai dryžuotus marškinius stačia apykakle. Atrodytų, kam apie tai kalbėti, bet priežastis yra.

Reikalas tas, kad labai gali būti, jog būtent šis drabužis jam atiteko iš vyresnio brolio, nes princas George’as apvilktas lygiai tokiais pat marškiniais pozavo savo ketvirtojo gimtadienio nuotraukoms, fotografuotoms 2017-aisiais.

Paklotas šuniui

Į Škotijoje esančią rezidenciją karalienė Elžbieta keliaudavo drauge su numylėtiniais korgiais.

Įrodymą, kad Balmoralo rūmai buvo patogūs ir šunims, galima pamatyti ir čia aptariamoje nuotraukoje. Po šone stovinčiu stalu, šalia princo Louis’o guli šunims skirtas paklotas, beje, išmargintas korgių atvaizdais.

Dabar karalienės šunimis – Sandy ir Muicku – rūpinasi princas Andrew ir buvusi jo žmona Sarah Ferguson.

Lucui žūtbūt reikalingas daiktas

Jauniausias nuotraukoje matomas karalienės proanūkis – tai Zaros ir Mike’o Tindallų sūnus Lucas.

Mažylis įsitaisęs ant vyresniosios sesers Mios kelių. Jeigu pažvelgsite atidžiau, Luco rankutėse pastebėsite kažkokį daiktą, panašų į kartoninę kortelę.

Galbūt toji kortelė yra daiktas, su kuriuo Lucas atsisakė skirtis, netgi kol bus fotografuojama? Tai tik spėjimas, bet ne be pagrindo, mat būtent taip yra pasielgusi jo sesuo Mia: ji nesutiko paleisti iš rankų prosenelės rankinės, taigi, su ja ir įsiamžino vienoje karališkosios šeimos nuotraukoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją