Daug sekėjų „TikTok“ portale turinti airė papasakojo, kaip skalbti rankšluosčius, kad jie būtų minkšti ir švelnūs net po plovimo skalbimo mašinoje.

Kas gali būti maloniau nei nusimaudžius po karštu dušu ar pagulėjus vonioje įsisupti į sausą, švelnų rankšluostį... ir tikrai nesinori, kad šią palaimos akimirką sugadintų šiurkštus, kietas rankšluostis.

Išplauti skalbimo mašinoje rankšluosčiai išdžiuvę dažnai būna šiurkštūs, net nemalonu juos liesti. Laimė, Airijoje gyvenanti Laura de Barra atrado gudrybių, ką daryti, kad išplauti rankšluosčiai išliktų minkšti.

Įvairius buities patarimus dalijanti airė turi 16 tūkst. sekėjų „TikToke“. Moteris netgi išleido savo patarimų ir gudrybių knygą „Gaff Goddess“ („Namų deivė“).

Sulaukusi klausimo apie rankšluosčių skalbimą Laura pasidalijo su savo sekėjais pigiu, nesudėtingu sprendimu.

Ji teigė: „Jei pastebėjote, kad po skalbimo rankšluosčiai kieti, pernelyg standūs, žinokite, kad taip yra dėl skalbimo priemonių likučių audinyje.“

Sumani šeimininkė paaiškino, kad daugelis žmonių daro klaidų, todėl išskalbtiems rankšluosčiams ir stinga švelnumo. Ji aiškino: „Rankšluosčių paskirtis – sugerti, tad jei plovėte juos su skalbimo priemone, o paskui nepakankamai gerai išskalavote, kas nutinka dėl to, kad į skalbyklę pridedama per daug skalbinių ar dėl to, kad dedama per daug skalbimo priemonių. Skalbimo priemonių likučiai kaupsis rankšluosčių audinyje, dėl to rankšluosčiai prasčiau sugers vandenį, šluostymasis bus mažiau efektyvus, o patys rankšluosčiai bus šiurkštūs.“

Neskubėkite pirkti naujų rankšluosčių – Laura pateikė vertingų patarimų, ką gi daryti.

Ji aiškino: „Kad rankšluosčiai vėl būtų minkšti, tereikia juos išskalbti be jokio skalbiklio. Kaip įprasta sudėkite rankšluosčius į skalbimo mašiną, o tada įpilkite du puodelius acto į skalbimo priemonės skyrelį. Actas – puikus netoksiškas valiklis. Jis išvalo iš audinių susikaupusius skalbimo priemonių likučius, šalina kvapus, be to, pravalo visą skalbimo mašiną.“

Skalbiant su actu, Laura pataria nustatyti mažesnio kaitrumo skalbimo programą: „Įjunkite skalbimą šiltu vandeniu, ne karštutėliu, nes nuo labai karšto vandens medvilniniai rankšluosčiai irgi būna šiurkštoki.“ Airės teigimu, pakanka 60 laipsnių karštumo skalbimo programos, o skalbiant senesnius rankšluosčius galima įpilti šiek tiek audinių minkštiklio.

Moteris pasidalijo ir kitu ne mažiau vertingu patarimu: „Tikėtina, kad reikės antrą kartą perplauti rankšluosčius, šito skalbimo metu įberkite į skalbimo priemonės skyrelį puodelį sodos.“

Pasak Lauros, soda yra puiki „natūrali valymo priemonė“, kuri išvalo visus giliai į audinius įsigėrusius nešvarumus.

Ir trečias Lauros patarimas – išskalbtus rankšluosčius kruopščiai išpurtyti – tada audinys bus puresnis, minkštesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)