Patarimais ir mintimis, kuo naudingi yra žaidimai ir veiklos, dalijasi Kauno „Family Lab Academy“ vadovė Deimantė Teišerskienė ir kūrybinių veiklų mokytoja Brigita Vyštartaitė.

Kokią naudą vaikų ugdymui turi žaidimai?

Žaidimai vaikų ugdymui turi ypatingą naudą, žaidžiant yra patenkinamas jų smalsumas, ugdoma valia, lavinama vaizduotė, žaisdami vaikai mokosi bendrauti su bendraamžiais, padeda geriau pažinti tikrovę. Žaidimais pagrįstas mokymasis padeda įveikti vaikų baimes, ugdo kantrybę, taip pat padeda įsisavinti daugelį kasdienių situacijų. Ankstyvajame amžiuje pats laikas ugdyti vaikų problemų sprendimo įgūdžius, kritinį mąstymą. Vaidybiniai ir kūrybiniai žaidimai yra nuolatinis eksperimentavimas.

Kokias sritis ugdo veiklos, žaidimai kartu su tėvais?

Augindami vaikus tėvai nori, kad vaikai užaugtų geri ir nuoširdūs žmonės. Todėl labai svarbu kokybiškas laiko praleidimas su vaiku. Vaikų ir tėvų kartu praleistas laikas žaidžiant yra prasmingiausias, nes vaikams tokie momentai ypač įsimena. Žaisdami turime įsitraukti į žaidimą. Tai skatina ne tik kūrybiškumą, bet ir ugdo socialinę bei emocinę raidą, didina vaiko pasitikėjimą savimi bendraujant su kitais. Sakoma, kad vaikai mokosi akimis, todėl labai svarbu žaisti kartu su vaikais. Žaidimai kartu su tėvais vaikus ugdo bendravimo, stipraus tarpusavio ryšio, stiprėja vaiko savivertė.

Top 3 šventinės veiklos vaikams

Siūlome šventines veiklas, kurios ne tik bus įdomios vaikams, tačiau lavins jų kūrybiškumą, smulkiąją motoriką ir vaizduotę!

1. Pasigaminkime kalėdinį vainiką. Šiai kalėdinei veiklai jums reikės spalvoto popieriaus lapo, dažų, įvairių blizgučių. Ant spalvoto popieriaus lapo nupieškite apskritimą. Padėkite dažų, įvairių blizgučių. Imkite štampavimo įrankius (kempinėles, galite į foliją įvynioti sagą ir pan.).


2. Išvirkime kalėdinę sriubytę žvėreliams. Šiai kalėdinei veiklai jums reikės didelio indo, vandens, eglės šakelių, kankorėžių, spanguolių ir vaisių. Į didelį indą sudėkite visas turimas priemones ir užpilkite vandeniu. Imkite įvairius įrankius, virkite sriubytę, kalbėkite, vaišinkite visus vaikučių žaisliukus.

3. Surinkime eglutės žaisliukus! Šiai kalėdinei veiklai jums reikės didelio kartono, guašo, kamuoliukų. Iš kartono iškirpkite eglutę, ją nudažykite ir iškirpkite kamuoliuko dydžio skyles. Priklijuokite eglutę prie sienos kampo ir leiskite vaikui mėtyti kamuoliukus.

Linkime kūrybiško, šilto ir kokybiško laiko drauge!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją