„Koralaina ir slaptas pasaulis“ (2009)

Tai išties įtraukianti, tamsi istorija. Filme pasakojama apie nelaimingą mergaitę, kuri savo naujuose namuose randa duris į slaptą pasaulį. Ten laukia patobulinta ir įdomesnė mergaitės gyvenimo versija, tačiau ne viskas yra taip, kaip atrodo.

Dėl meistriškos animacijos, savitų personažų ir jaudinančio siužeto ši šiurpi istorija patiks visai šeimai. Baisokas jis gali būti nebent mažyliams – juk naujieji Koralainos tėvai vietoj akių turi sagas. Tačiau vyresnius vaikus filmo stebuklai kaip mat pakerės.

„Raganos“ (1990)

Pagal klasikinę Roaldo Dahlo knygą sukurtas filmas „Raganos“ yra neįtikėtinai smagus ir kartu išties baisus Helovino filmas. Istorija pasakoja apie berniuką, kuris atostogaudamas su močiute sutinka piktų raganų šutvę, ketinančią visus pasaulio vaikus paversti... pelėmis.

Visos raganos dėl įspūdingo grimo ir kostiumų yra šiurpiai bauginančios. Tačiau filme yra nemažai komedijos elementų, tad nors ir gali gąsdinti, filmas kartu yra ir velniškai linksmas. Prieš pora metų pristatyta ir nauja filmo versija su Anne Hathaway, tačiau originalas visada lieka originalu.

„Fokus Pokus“ (1993)

Nors ką tik kino ekranus pasiekė antroji šio legendinio filmo dalis, mes vėlgi siūlome pažiūrėti ir šią senąją „Disney“ klasiką. Filme pasakojama apie Maksą, kuris persikelia į Salemą ir uždega Juodosios liepsnos žvakę, taip netyčia prikeldamas iš numirusiųjų tris raganas – Sandersonų seseris.

Po to, kai XVII a. miestelio gyventojai jas pakorė, seserys trokšta keršto, o savo planą jos bando įvykdyto būtent šiurpiąją Helovino naktį. Šiame filme Bette Middler, Sarah Jessica Parker ir Kathy Najimy vaidina siaubingai baisias raganas, vis tik dažniau šiurpioji trijulė žiūrovus privers ne jų bijoti, o smagiai pasijuokti.

„Naktinės knygos“ (2021)

Tai puikus šeimyninis tamsios fantastikos filmas, skirtas tiems, kuriems patinka geros baisios istorijos. Aleksas yra jaunas berniukas, kaip tik ir mėgstantis tokias istorijas rašyti, tačiau jis pats atsiduria vienoje iš jų, kai įstringa raganos bute. Kad išgyventų, jis kiekvieną naktį turi parašyti naują baisią istoriją raganai.

Filme tvyro bauginanti ir paslaptinga atmosfera, jame yra tikrų gąsdinimų, kurie gali patikti vyresniems vaikams. Vis dėlto jis kupinas vaizduotės, o Krysten Ritter labai smagiai atlieka savo blogiukės vaidmenį.

„Paranormanas“ (2012)

Dar vienas įspūdingas animacinis nuotykis. Filme pasakojama apie Normaną – nevykėlį berniuką, kuris gali matyti ir kalbėtis su mirusiaisiais. Berniuko miestelį slegia mirtinas prakeiksmas, o kai iš kapų prisikelia zombiai, Normanas turi pasitelkti savo paranormalius gebėjimus, kad išgelbėtų savo miestelį.

Šis filmas – lyg pašėlusi kelionė su eklektiškais veikėjais, kurių būrys varijuoja nuo kerštingos raganos iki kvaištelėjusio vidurinės mokyklos sportininko. Tarp zombių ir vaiduoklių gąsdinimų filme yra ir daug nuoširdumo.

„Namas monstras“ (2006)

Tai nėra filmas apie namą, kuriame vaidenasi. Pats namas yra gyvas, kvėpuojantis monstras, kuris nekenčia vaikų ir nori jiems pakenkti. Jei ką, tai daug blogiau nei namas, kuriame vaidenasi!

Trys paaugliai atranda namo paslaptį ir, artėjant Helovino nakčiai, privalo jį sunaikinti, kol nieko neįtariantys gudruoliai nepakliuvo tiesiai į spąstus. „Namas monstras“ vaikams suteiks tikro jaudulio ir įspūdžių, o šiurpą keliantis animacijos stilius dar labiau sustiprins bauginančią atmosferą ir nerimą. Puikus linksmybių ir baisybių derinys.

„Volisas ir Gromitas: kiškiolakio prakeiksmas“ (2005)

Volisas ir Gromitas yra visuotinai mylimi personažai, o ši jų filmų apie pabaisas parodija yra linksma istorija, tinkanti Helovino gerbėjams.

Kai daržovėmis mintantis žvėris sukelia grėsmę kaimelio milžiniškų daržovių konkursui, ledi Tottington paprašo dueto pagalbos jį surasti. Filme panaudota išskirtinė animacijos technika, jame pamatysite daug įvairiausių triušių, o juoko ir paslapčių tikrai netrūks. Šeimos kino vakarui – puikus pasirinkimas!

„Adamsų šeimynėlė“ (1991)

Į šį filmą visų mylima ekscentriška ir velniška šeima persikelia iš klasikinio televizijos serialo. Nors filmo tęsinys „Adamsų šeimos vertybės“ yra toks pat geras, per Heloviną visada verta iš naujo pažiūrėti originalą.

Filme pikta gydytoja pasamdo apsimetėlį, kuris suvaidintų seniai dingusį šeimos dėdę Pūlinį, kad pavogtų šeimos turtą. Puiki istorija su mylimais personažais. Tikrai nuostabus šeimyninis filmas, kuris turėtų palinksminti ir vaikus, ir suaugusiuosius.

„Monstrų viešbutis“ (2012)

Per daugelį metų Drakula filmuose įgavo daugybę pavidalų, tačiau „Monstrų viešbutyje“ sukurta grafo versija yra bene labiausiai pritaikyta vaikams. Nors šis filmukas turi ne vieną tęsinį, originalas vis dar išlieka stipriausiu ir maloniausiu kūriniu. Adamas Sandleris čia įkūnija Drakulą, kuriam priklauso viešbutis pabaisoms.

Kai į šią vietą netikėtai įžengia žmogus – vaikinas Džonis ir netrukus įsimyli šeimininko dukrą Mavis, Drakula tampa pernelyg globėjišku tėvu. Ši animacinė komedija su visomis klasikinėmis savo pabaisomis puikiai tinka vaikams, ypač mažesniems.

„Vabalų sultys“ (1988)

Šis filmas yra ne tik etaloninė baisiojo sezono istorija, bet ir popkultūros klasika. Michaelo Keatono įkūnyta kraupi dvasia yra tiesiog kultinė, todėl tai vienas populiariausių Timo Burtono filmų.

Istorija pasakoja apie Adamą (Alecas Baldwinas) ir Barbarą (Geena Davis), sutuoktinių porą, kuri atsitiktinai mirusi vis dar gyvena savo namuose. Kai į namus įsikelia nepakenčiama nauja šeima, jie bando juos išgąsdinti, bet nesėkmingai, todėl pasikviečia pagalbą. Kai kurie humoro elementai gali likti vaikų ir nesuprasti, tačiau Burtonui būdingas stilius ir kūrybiškumas neabejotinai juos sužavės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją