Štai dar vienas įrodymas, kad tėvams kartais tenka būti ypač kūrybingiems norint įdiegti vaikams sveikus įpročius. Pavyzdžiui, dantų valymąsi vaikai neretai laiko viena nekenčiamiausų užduočių, todėl kas rytą ir kas vakarą juos tenka verste versti tai daryti. Būtent taip su septynmečiu sūnumi vargo ir viena Anglijoje gyvenanti moteris, kol pagaliau surado tiesiog genialų sprendimą – laiškutį nuo Dantukų Fėjos.

Pagrindinė laiškučio žinia – „Tik už sveikus dantukus gausi pinigėlių!“

Moteris, apie kurios išradingumą rašoma britų dienraštyje „The Mirror“, turi du sūnus – paauglį ir septynmetį (su kuriuo tekdavo kariauti dėl dantų valymo). Iškritus paauglio sūnaus krūminiam dančiui, moteris suvaidino sužinojusi, kad Dantukų Fėja atsisakė jį paimti, nes pastebėjo, jog jis buvo pernelyg prastai valytas. Dantukų Fėją esą toks danties vaizdas labai nuvylė.

„Deja, negali paimti tavo danties, nes jis su skyle“, – paaiškino menama Dantukų Fėja raštelyje, kurį atseit pati paliko.

Tai dar ne viskas, ką ji parašė, – taip paprastai dantų valytis juk neįkalbėsi.

„Ateityje pasistenk dantis valytis ypač kruopščiai, – pridūrė Dantukų Fėja ir pasirašė: – Linkėjimai nuo Andželikos.“

Būtent šiuo rašteliu dviejų sūnų motina pasidalijo „Facebook“, tikėdamasi, kad jis gali įkvėpti panašių problemų patiriančius tėvus, jau neišmanančius, ko griebtis, kad vaiko dantų valymasis ir vėl neperaugtų į barnį.

Raštelio nuotrauką moteris papildė paaiškinimu:

„Vakar vakare paaugliui sūnui iškrito dantis, tad štai ką jį „pamačiusi“ parašė Dantukų Fėja, puikiai „suprasdama“, kaip jos žodžiai paveiks mano septynmetį!“

Nors paauglys, savaime aišku, Dantukų Fėjomis jau netiki, noriai sutiko prisidėti prie mamos sumanymo.

Triukas pasiteisino – laiškutis suveikė kaip paraginimas rūpintis burnos higiena, todėl nenuostabu, kad moters paskyrą stebintys tėvai nepagailėjo puikių įvertinimų.

„Panašų vargą vargstu su savo keturmete. Ilgiau nei dešimt sekundžių dantų ji nesivalo, o man tai padaryti griežtai draudžia. Esu apimta nevilties“, – parašė viena mama.

Radosi ir daugiau likimo brolių, tačiau kone visi pažadėjo išbandyti pasiūlytą gudrybę, nes ji pasirodė teikianti vilties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją