Geltonasis auksas

Geltonasis auksas yra tradicinis vestuvinių žiedų pasirinkimas, o dažniausiai vestuviniams žiedams gaminti naudojamas 14 ir 18 karatų auksas (atitinkamai 585 ir 750 prabos auksas). Gryno aukso, vario ir sidabro mišinys suteikia geltonojo aukso žiedams būdingą šilumą. Priklausomai nuo to, kelių karatų auksinį žiedą pasirinksite, jo spalva ir tvirtumas skirsis.

Baltasis auksas

Balto aukso vestuviniai žiedai, pastaruosius penkerius metus – ypač madingi. Jiems naudojamas grynasis auksas, legiruotas su kitais baltaisiais metalais, pavyzdžiui, paladžiu ir sidabru, siekiant išgauti gražų blizgesį ir spindesį.

Paprastai baltojo aukso žiedai padengiami rodžiu, kad įgautų spindintį baltą blizgesį. Rodis yra hipoalerginis metalas ir padeda apsaugoti baltąjį auksą. Nors rodis yra stiprus, laikui bėgant jis nusidėvi. Tačiau pakartotinis padengimas rodžiu yra paprastas procesas, todėl jį galima atlikti bet kada.

Rožinis auksas

Rožinis auksas yra labai romantiškas pasirinkimas. Jis dažnai naudojamas dvispalviuose žieduose, kad atsvertų tradicinį baltąjį arba geltonąjį auksą. Žiedo spalva ir tvirtumas gali skirtis priklausomai nuo karatų skaičiaus.

Platina

Platina yra itin populiarus pasirinkimas vestuvinių žiedų gamybai. Didelio dėmesio šis taurusis metalas sulaukia dėl savo kietumo, retumo ir natūraliai balto blizgesio. Be to, jis niekada neblunka ir nekeičia spalvos. Ypač svarbu, kad platina yra hipoalerginis metalas.

Titanas

Titanas yra puikus pasirinkimas vestuviniams žiedams gaminti, kadangi jis yra labai tvirtas ir ilgaamžis, palyginti su kitais metalais, tokiais kaip auksas. Jis išsiskiria tamsesne spalva ir mažesniu svoriu. Titanas taip pat yra hipoalerginis, todėl puikiai tinka žmonėms, kurie yra jautrūs įprastiems metalams.

Cirkonis

Cirkonis yra pilkai baltas blizgus metalas. Termiškai apdorojant cirkonį, suformuojama gili šilkinė juoda oksido danga, kuri yra atspari įbrėžimams ir vadinama juoduoju cirkoniu. Cirkonis savo tvirtumu ir svoriu yra labai panašus į titaną.

Paladis

Paladis priklauso platinos metalų grupei. Jis populiarus dėl savo natūralios baltos spalvos, kuri netamsėja ir nereikalauja pakartotinio padengimo. Lyginant su platina, paladis yra nebrangus metalas. Be to, jis reikalauja mažai priežiūros ir yra labai patvarus.

Volframas

Volframas yra hipoalerginis, labai tvirtas ir atsparus įbrėžimams metalas. Jis netamsėja, o jo svoris, lyginant su kitais metalais, yra daug didesnis. Be to, pažymėtina, kad šis metalas yra ne tik kietas, bet ir trapus, todėl iš volframo pagamintas vestuvinis žiedas gali sulūžti!

Plienas

Plienas yra hipoalerginis ir atsparus įbrėžimams. Jis puikiai tinka būsimiems jaunavedžiams, kurie savo vestuviniams žiedams numato mažesnį biudžetą. Nerūdijantis plienas yra gana tvirtas ir patvarus.

Taigi, akivaizdu, kad pasirinkimo galimybės yra labai plačios, todėl, įvertinę įvairių metalų savybes, galėsite lengviau išsirinkti vestuviniams žiedams tinkamą taurųjį metalą. Sėkmės!