Išmoksta tinkamai mojuoti

Tikriausiai ne kartą esate matę monarchus mojuojant – jie laiko ranką tiesią ir subtiliai suka riešą, jokiu būdu nemosikuoja visa ranka. Atrodo, kad šį judesiuką, kaip pamojuoti žiūrovams, jau įvaldę ir princas George'as bei princesė Charlotte. Kol kas jie mojuoja šiek tiek entuziastingiau nei kiti šeimos nariai, tačiau, tikėtina, kad kai paaugs, jie savo mojavimą sušvelnins.

Kate Middleton, princas Williamas ir jų vaikai George‘as, Charlotte ir Louisas

Nesaugokite visų dovanų

Visuomenė mėgsta karališkųjų šeimų vaikams dovanoti tokias dovanas, kaip knygos ir pliušiniai gyvūnai, tačiau mažieji gali taip ir nespėti su jomis pažaisti. Pagal oficialią karališkąją politiką, visos dovanos, gautos einant tarnybines pareigas, nėra asmeninė jaunųjų karalaičių nuosavybė, o priklauso karalienei ar karaliui ir jie turi galutinį žodį nuspręsti, ką pasilikti, o kas bus padovanota.

Mokosi užsienio kalbų

Iš karališkosios šeimos, kaip visos tautos vadovų, tikimasi, kad oficialių vizitų metu jie gebės kalbėti užsienio kalbomis, o to mokytis reikia pradėti nuo mažens. Karalienė Elžbieta II laisvai kalbėjo prancūziškai, princas Charlesas ir princas Williamas moka bent šešias kalbas, o princas Harry per kalbą Dubajuje kalbėjo arabiškai. Tikimasi, kad karališkųjų šeimų vaikai nuo mažens seks šių kalbų mokymosi pėdomis.

Princesė Charlotte

Laikosi nusilenkimo etiketo

Net vyresnieji karališkosios šeimos nariai turėdavo nusilenkti karalienei, jauniausieji princai ir princesės nėra išimtis. Karališkieji vaikai turėtų pradėti laikytis šios taisyklės maždaug nuo penkerių metų amžiaus, nors Charlotte jau rodė savo etiketo įgūdžius diplomatams, kai jai buvo vos dveji.

Berniukai turi dėvėti šortus

Jei leidžia oro sąlygos, mažieji karališkosios šeimos berniukai vilkės šortus, o ne kelnes, net kai bus pakankamai vėsu, kad būtų galima dėvėti džemperį. Anglijoje šortai berniukams rodo aukštesnę klasę, todėl karališkoji šeima paprastai neleidžia savo sūnums mūvėti kelnių, kol jiems sukanka maždaug aštuoneri metai.

Princo George'o emocijos teniso turnyre

Niekada nesirinks ryškaus nagų lako

Kai kurios mažos mergaitės mėgsta eksperimentuoti su ryškiu, blizgančiu nagų laku, tačiau galite būti tikri, kad princesė Charlotte ir visos būsimos pusseserės nagų nelakuos. Karalienė Elžbieta II mėgo, kad jos nagai būtų neutralūs, ir tikėjosi, kad likusios karališkosios šeimos moterys elgsis taip pat.

Krikštijami su istorine suknele

Po to, kai 1841 m. karalienė Viktorija buvo pakrikštyta būdama dar kūdikiu, jos suknelė buvo išsaugota ir per ateinančius 163 metus panaudota dar 62 karališkųjų kūdikių krikštynoms. 2004 m. originali suknelė buvo pakeista identiška kopija. Dabar kiekvienas karališkasis kūdikis turi būti pakrikštytas karalienės Viktorijos suknele.

Karalienė Elžbieta II su vyru, princu Phillipu

Nekeliauja su kitu tiesioginiu įpėdiniu

Tradiciškai tiesioginiai sosto įpėdiniai, pavyzdžiui, princas Williamas, kuris dabar yra pirmasis eilėje, ir jo sūnus princas George'as, kuris yra antrasis eilėje, kartu tuo pačiu lėktuvu nekeliauja dėl ciniškos priežasties: ištikus nelaimei, geriau nerizikuoti dviem įpėdiniams. Princas Williamas ir Kate Middleton su savo vaikais laužo šią nerašytą taisyklę, tačiau tam jie turėjo gauti karalienės leidimą. Pranešama, kad Williamas ir George'as turės pradėti keliauti skirtingais lėktuvais, kai pastarasis sulauks 12 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją