Tėvai griebtųsi bet ko, kad tik įsišėlęs vaikas nurimtų. Bet nejau su bulve pavyktų numaldyti besiožiuojantį vaiką?

Pasak vieno kulinarijos mito, persūdžius sriubą, padėtį galima pataisyti su bulve. Patariama įdėti į puodą žalią, nuskustą bulvę, neva krakmolinga daržovė sugers druskos perteklių. Bulvę reikia išimti, kai ji bus visiškai sugėrusi druskos perteklių, tačiau ne iki galo išvirusi, t. y. po pusvalandžio.

Iš tiesų šis bulvės metodas kulinarijoje neveikia. Krakmolas sugeria šiek tiek skysčio, šiek tiek druskos, bet tik tiek. Verdamą sriubą reikia gerokai praskiesti, įdėti daugiau produktų – žodžiu, vargas.

Vienas vyras sugalvojo pasitelkti bulvę kitu tikslu – siekdamas nuraminti besiožiuojantį trejų metų sūnų. Jis papasakojo „Reddit“ skaitytojams apie originalų savo metodą.

Kai sūnus ėmė verkšlenti, tėvas jam pirmiausia pasakė: „Nebūk toks sūrus.“

Vyriškis pasakojo: „Ir tai suveikė. Aš pamaniau – jei tai tinka pataisyti sriubai, tiks ir mano vaikui. Išrinkau pačią didžiausią iš turimų bulvių ir liepiau sūnui tol laikyti bulvę rankoje, kol pasikeis jo nuotaika. Pasakiau, kad dabar jis per daug sūrus, o kai nurims ir bus pasirengęs gražiai bendrauti, galės padėti bulvę ir ateiti pas mus. Tai suveikė. Sūnui šitas mano patarimas pasirodė baisiai kvailas, tačiau jo nuotaika pasikeitė. Iš pradžių baisiai sutriko ir norėjo padėti bulvę, bet aš pasakiau, kad jokiu būdu negalima padėti bulvės, kol nepasitaisys nuotaika.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)