Britų Kolumbijoje (Kanadoje) gyvenanti jauna motina Cait Oakley ramiai sau žindė 4 mėnesių mažylę, kai pasigirdo klaikus triukšmas. Netruko paaiškėti, kad iš dangaus nusileido erelis ir nagais mėgino pačiupti šeimos auginamą žąsį Frankie.

Vos tik išgirdo isterišką Frankie gagenimą, Cait suprato, kad vyksta kažkas negero. Cait ir jos partneris Mike‘as Lazicas kalbėdami su CTV naujienų reporteriais paminėjo, kad iškilus pavojui žąsis ateidavo prie namo durų ir imdavo gagenti, kad atkreiptų šeimininkų dėmesį – būtent taip Frankie elgėsi, kai teko susidurti su meškėnais.

Taigi, globėjiško instinkto vedina Cait nutarė išsiaiškinti, kas tąkart nutiko Frankie, rašoma portale todaysparent.com.

„Jos gagenimas buvo kažkoks keistas, todėl nešina prie krūties priglaustu kūdikiu nutipenau prie durų, – pasakojo moteris. – Vos tik atidariau duris, priskrido erelis.“

Filmavimo kamera užfiksuotoje medžiagoje girdėti, kaip Cait šaukia, kad erelis skirstų šalin. Deja, įkalbinėjimai nepadeda, todėl moteris pusnuogė su kūdikiu ant rankų išpuola pro duris, kad nubaidytų milžinišką paukštį. Erelis, mėgindamas pasprukti, nebeišlaiko sučiuptos žąsies – Frankie išsilaisvina iš jo nagų.


Susidūrimo su ereliu epizodą Mike‘as paviešino socialiniame tinkle „TikTok“. Filmuotą medžiagą papildė prierašas „Vidury žindymo mamytė puola gelbėti numylėtinės Frankie. Oficialus gyvenimas zoologijos sode.“ Vaizdo įrašas akimirksniu išpopuliarėjo – per vieną dieną jis buvo peržiūrėtas 1,1 mln. kartų.

O kuo užsiėmė tėtušis, kol truko visa sumaištis? Anot Cait, Mike‘as atskubėjo kiek per vėlai ir tiktai mestelėjo niekam nenaudingą komentarą.

„Mike‘as išbėgo į lauką ir pirma frazė, kurią ištarė, buvo: „Tu be marškinėlių.“ Į tai atsakiau, kad puikiai suvokiu, kas vyksta“, – pasakojo Cait.

Tiek Cait, tiek Mike‘as augintinę žąsį Frankie laiko tikra šeimos nare.

„Man ji tarsi ketvirtas vaikas“, – tikina Cait.

Nekeista, kad matydami, kaip sunkiai Frankie atsigauna po įvykusio išpuolio, partneriai nerimauja. Siekdami sumažinti panašių incidentų riziką šeimininkai ėmėsi atitinkamų veiksmų: daugelį auginamų gyvūnų uždarė į aptvarus.

„Nemažą skaičių gyvūnų nudaigojo vanagai, audinės, ūdros ir meškėnai, todėl teko pasirūpinti saugumu“, – pasakoja Mike‘as.

Akivaizdu, kad užuomina apie gyvenimą zoologijos nebuvo tuščias pokštas.

Komentuodama išpopuliarėjusį vaizdo įrašą ir apibendrindama situaciją Cait pasakė: „Turint galvoje, kad vaizdo įrašą pamatė išties plati auditorija, norėčiau jame būti labiau apsirengusi ir tik jau ne su tomis kelnaitėmis, bet, kita vertus, juk būtent tai ir yra motinystė.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją