Madų šou suaugusiems vyksta kasmet, o štai vaikai ir paaugliai retai turi progą pasirodyti ant podiumo ir pademonstruoti jiems skirtų drabužių kolekcijas, todėl šio vakaro laukė nekantriai, rašoma pranešime spaudai.

„Vilnius Tech Park“ vykusiame renginyje „Duo Kids“ mados ir kūrybiškumo mokyklos vaikai scenoje pasirodė su lietuviškų prekių ženklų „Unlabel Girls“, „Nikolia“, „Primadona“ ir „OXOX Club“ kūriniais. Paauglės pristatė progoms skirtus dizainerio Liutauro Salasavičiaus kurtus apdarus. Mažųjų modelių makiažu rūpinosi Militos Daikerytės įkurtos studijos „Studio M“ meistrai.

Profesionalios manekenės D.Balaišytė ir D.Viršilaitė prieš kelerius metus įkūrė tarptautinio pripažinimo sulaukusią modelių agentūrų „Duo Management“ ir tuo pat metu svarstė idėją apie mados ir kūrybiškumo mokyklą vaikams. Praėjusią vasarą pajūryje surengusios sėkmės sulaukusią modelių stovyklą mergaitėms, galiausiai įkūrė ir „Duo Kids“: „Prireikė ketverių metų, kad galėtume išgryninti idėją, nes pirmiausia norėjome užsitarnauti gerą agentūros vardą šalyje ir už jos ribų, o jau tada imtis vaikų edukacinės veiklos. Džiaugiamės galėdamos mergaites ir merginas supažindinti su mados industrijos užkulisiais, nes abi turime didelę tarptautinę patirtį šioje srityje, puikiai žinome modelių virtuvę aukščiausiame lygmenyje. Vaikai čia ne tik mokosi vaikščioti podiumu ar pozuoti prieš fotoobjektyvą, bet ir lavina vaidybos ir improvizacijos įgūdžius. Kruopščiai parinkome edukacinę programą, kurią moksleiviams perteikia geriausi savo sričių profesionalai Lietuvoje: žinomi dizaineriai, stilistai, fotografai, choreografai, mitybos specialistai, makiažo meistrai.“

Dovilė ir Diana atvirauja, kad bendravimas su vaikais iš pradžių atrodė tikru iššūkiu, bet dabar džiaugiasi, jog ne tik jos puikiai sutaria su mažaisiais modeliukais, bet ir mergaitės tarpusavyje užmezgė gražią draugystę ir už būrelio ribų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją