Renginys – visoms šeimoms

Renginį „Visos šeimos – svarbios“ organizuojančios asociacijos „Mamos už LGBTQ+ vaikus“ viena iš įkūrėjų Rasa Račienė neslepia, kad surengti tokią šventę paskatino noras atkreipti dėmesį į LGBTQ+ žmones bei jų gyvenimus, kai nevyksta „Pride“ mėnuo ir tam skirti renginiai.

„Pastaraisiais metais visuomenėje matėme labai daug susipriešinimo, neapykantos, pykčio, kuris nekuria nieko gero. Mes per dažnai kalbame apie tai, kas mus skiria, bet per mažai ieškome, kas mus jungia ir vienija. Todėl norėjosi surengti renginį, kuris būtų skirtas visoms šeimoms – gyvenančioms santuokoje ir ne, auginančioms vaikus ir jų neturinčioms, vienišiems tėvams, vienalytėms poroms ar anūkus auginantiems seneliams“, – teigė R. Račienė.

Kad šeimos gali būti įvairios ir joms visoms reikia saugumo jausmo, pagalbos ir paramos, bus galima išgirsti renginyje, kur scenoje savo istorijomis dalinsis ne tik skirtingų lyčių (heteroseksualios), bet ir vienalytės poros, vieniša mama.

Pasak R. Račienės, renginys taip pat skirtas atkreipti dėmesį ir į LGBTQ+ bendruomenės problemas bei priminti politikams, kad vis dar nėra išspręstas Partnerystės įstatymo klausimas.

Palaikymą reikš žinomi žmonės

Sekmadienį nuo 14 val. sostinės Katedros aikštėje prasidėsiantis renginys suburs gausų būrį atlikėjų ir visuomenėje žinomų žmonių. Pasirodymus surengs Dominykas Vaitiekūnas, Mantas Meškerys ir grupė „Strings of Earth Orchestra“, grupė „8 Kambarys“.

Rasa Račienė

Diskusijose dalyvaus ir palaikymą išreikš Jūratė Juškaitė, Dovilė Filmanavičiūtė, Beata Nicholson, Romas Zabarauskas, Ieva ir Rolandas Mackevičiai, Kristina ir Paulius Ambrazevičiai, Paulius Mikolaitis – Paul deMiko, Inga ir Arūnas Valinskai ir kt.

Aktyviai LGBTQ+ bendruomenę palaikanti jos narė ir viena iš renginio vedėjų aktorė Elžbieta Latėnaitė tikino, kad palaikydama šį renginį nori ne tik sukurti gražią šventę visiems, bet ir atkreipti visuomenės bei politikų dėmesį.

Elžbieta Latėnaitė

„Jei norime pokyčių, turime kiekvienas prie jų prisidėti. Sunku įsivaizduoti, kad atsiras politinė valia spręsti sudėtingus, tačiau labai reikalingus žmogaus teisių klausimus, jei patys nieko nesiimsime. Viliuosi, kad artėjantis renginys parodys ne tik tam tikrai daliai visuomenės, bet ir politikams, kad LGBTQ+ bendruomenės bijoti nereikia. Mes negriauname šeimų, negrobiame vaikų, nejudiname valstybės pamatų. Atvirkščiai, norime gyventi oriai ir saugiai, kaip ir bet kuris kitas žmogus“, – tikino moteris.

Detalią renginio „Visos šeimos – svarbios“ programą rasite „Facebook“ puslapyje „Mamos už LGBTQ+ vaikus“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją