Interneto projekto www.ukrainiankids.lt ukrainiečių turinio redaktorė Polina Stasuk, žurnalistė iš Kijevo, pati vos prieš savaitę su mama ir dukryte pabėgusi iš karo baisybių. „Kai pradėjau dirbti su šiuo projektu, net negalėjau patikėti, kad tai įmanoma. Idėja suburti į visus norinčius į vieną vietą, siekiant padėti mūsų vaikams, yra tiesiog nuostabi. Kiekvieną kartą atsidarydama Українські діти в литві „Facebook“ grupę, buvo sunku patikėti, kiek daug lietuvių yra pasirengę padėti ukrainiečių vaikams ir suteikti jiems laimingą vaikystę.

Pati, būdama mama, negalėčiau būti labiau dėkinga. Visų pirma, svarbiausia pastogė ir šiltas maistas, tačiau ne mažiau svarbūs ir kiti žmogaus poreikiai – bendravimas ir įsitraukimas į socialinį gyvenimą, ypač vaikams. Ar tai ne pati geriausia terapija, kai vaikas gali vėl užsiimti savo mėgstamu sportu ar vėl groti? Ar tik ne mamų širdys ima dainuoti, kai mato, kaip jų vaikai susiranda naujų draugų ir daro tai, ko jie trokšta?“ – sako P. Stasuk.

Projekto iniciatoriai yra „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ kūrybinė grupė. Puslapį iniciatyvai nemokamai sukūrė kompanija GPYR.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją