O realybėje seksas santuokoje turi privalumų, rašoma portale imom.com. Mažiausiai – tris:

1. Seksas padeda kurti bendrą gyvenimą.

Tardami santuokos įžadus jaunavedžiai toli gražu nežino, kas jų laukia gyvenime. Santuokoje laukia ne tik daugybė džiugių akimirkų, bet ir daug iššūkių – sąskaitos, mažų vaikų priežiūra, įtempta darbotvarkė, netvarka garaže...

Kaip su tuo susijęs seksas?

Sutuoktiniai pastebi – seksualinis gyvenimas stiprina tarpusavio ryšį už miegamojo ribų. Seksualinis intymumas primena vyrui ir žmonai, kad jie šioje gyvenimo kelionėje – kartu.

2. Seksas malšina stresą.

Kiekvieną mielą dieną tenka atlikti daug darbų, sutvarkyti galybę reikalų, būna tokių dienų, kai laikas sau atsiduria jau ne dienotvarkės pabaigoje, o apskritai iš jos išbraukiamas.

Seksualinis malonumas, fizinis kontaktas, intymumas tarp sutuoktinių – galingas stresą malšinantis dalykas. Žmonėms mylintis, organizme vyksta daug procesų, gaminasi endorfinai, oksitocinas (dažnai vadinamas geros savijautos hormonu).

Galiausiai po seksualinio intymumo žmonės geriau miega.

3. Seksas skatina demonstruoti vaikams sveikus, sektinus santykius.

Kad ir kokio amžiaus būtų jūsų vaikai, jie gauna informaciją apie santykius santuokoje, stebėdami jus – savo tėvus.

Žinoma, vaikams nereikia detalių, kas vyksta jūsų miegamajame, tačiau vaikams, nesvarbu, kokio jie amžiaus, į naudą matyti, kad tarp tėvų yra trauka, švelnumas.

Seksualinis intymumas viešumoje virsta deramu dėmesio vienas kitam rodymu, kurį aplinkiniai pastebi. Seksas primena aplinkiniams, įskaitant ir jūsų vaikus, kad santuoka – namų pagrindas, o santuoka garantuoja moteriai ir vyrui saugią seksualinę terpę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)