„Labai džiaugiausi pamačiusi savo sukurtą žaislą. Atrodo visai kaip piešinyje – net ir nedidelės klaidelės paliktos, todėl jis išėjo dar įdomesnis. Jei būčiau žinojusi, kad mano žaislas dalyvaus renkant aukas, tikrai būčiau nupiešusi katiną su apsiaustu, kad atrodytų kaip superherojus“, – pamačiusi jau pagamintą žaislą, pirmaisiais įspūdžiais dalijosi Liepa.

„Mergaitei iš Lietuvos laimėjus tarptautinį piešinių konkursą, atrodė teisingiausia dalį už jos sukurtą žaislą gautų lėšų paaukoti šeimos krizių centrui. Ši iniciatyva tapo dalimi socialinio projekto „Pastebėk smurtą“, kurio tikslas – šviesti visuomenę, padėti atpažinti įvairias smurto formas ir prisidėti prie gyvenimo sąlygų gerinimo krizių centre, kur laikinai glaudžiasi nuo smurto nukentėjusios šeimos“, – atsiųstame pranešime pasakoja „Ikea“ Korporatyvinės komunikacijos vadovė Baltijos šalims Renata Dantė.

Perkant specialiai pažymėtus žaislus, 1 Eur nuo išleistos sumos paaukojamas pokyčiams krizių centre.

Siekiant sukurti kolekciją „Sagoskatt“, vaikai iš viso pasaulio buvo kviečiami piešti savo svajonių žaislus. Komisija Švedijoje atrinko kelis geriausius piešinius, kurie ir tapo riboto kiekio kolekciją sudarančiais minkštaisiais žaislais.

Šių metų prekybos tinklo pliušinių žaislų kolekciją kūrė penki vaikai. Be lietuvės, konkurse laimėjo vaikai iš JAV, Kanados, Lenkijos, Rusijos. Lietuvė yra tarp jauniausių šių metų nugalėtojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)