Kelionių planavimas gali būti lengvas ir malonus – norintiems išvengti nesusipratimų „Keliauk Lietuvoje“ rekomenduoja išvykoms tinkamai pasiruošti iš anksto. Agentūra pristato atnaujintą šeimų turizmo produktą „Lietuva šeimoms. Jei tavo supergalia – smalsumas“ ir primena, kad iki šių metų lapkričio 22 dienos galioja ir „Trečiosios nakvynės“ akcija, kuria pasinaudojus, projekte dalyvaujančiose apgyvendinimo įstaigose, galima prasitęsti savo atostogas su šeima dar viena nemokama naktimi.

7 kelionių idėjos atostogoms su šeima – žemiau:

1. Meno ir istorijos gerbėjams

Meno ir istorijos mėgėjų kategorijoje pristatomi interaktyvūs muziejai, kurie kviečia ne tik stebėti objektus iš šono, bet ir juos liesti, bandyti, žaisti. Čia tiek maži, tiek dideli keliautojai turi galimybę surengti gyvos muzikos koncertą Tautinių instrumentų muziejuje, prakalbinti stebuklingas skulptūras miesto centre ar apsilankyti unikaliame, vieninteliame tokiame Baltijos šalyse – „Žaislų muziejuje“.

Žaislų muziejus

2. Nenustygstantiems vietoje – pramogos gryname ore

Nuo kukurūzų labirintų iki nuotykių parkų – tokį maršrutą galima susikurti aktyvių pramogų mylėtojams, nuolat ieškantiems iššūkių, adrenalino ir naujovių. Kategorijoje – pasiūlymai pereiti visus basų kojų takus, iššokinėti rutinos nuovargį batutų parkuose ar susipažinti su indėnų kultūra Vinetu kaime.

Kukurūzų labirintas

3. Paslapčių ir mistikos gerbėjams

Vienintelis pasaulyje Velnių muziejus, Raganų kalnas, Baltijos jūros lobius pristatantis Gintaro muziejus, pabaisa Vilniaus požemiuose. Šios ir kitos tiek mažus, tiek didelius intriguojančios vietos yra puikus įrodymas, kad Lietuvoje tebėra gyvos pasakos ir legendos. Daugelio jų šaltinis – autentiški lietuvių liaudies pasakojimai ir baltų mitologija. Apsilankymas šiose paslaptingose stotelėse papildys kelionę nepakartojamomis patirtimis.

4. Gyvūnų mylėtojams

Lietuvos jūrų muziejus, Elnių SPA, Safari, Pelėdų parkas – tai vos keli objektai, kuriuos būtina aplankyti keliautojams, mylintiems gyvūnus ir tiems, kurie negali nė dienos ištverti be gamtos. Kiekviena šių vietų – unikali, kviečianti ne tik iš šono stebėti gyvūnų gyvenimą, bet ir į jį įsilieti – juos maitinant, vedžiojant, glostant.

Taurų parkas

5. Dievinantiems vandens pramogas

Jūsų šeima dievina poilsį ir pramogas prie vandens? Tuomet ši kategorija skirta kaip tik jums. Lietuvoje ne tik gausu upių, ežerų ar kitų vandens telkinių, bet ir juose įkurtų vandenlenčių parkų, smagių kliūčių ruožų ar net specialiai įrengtų plaukiojančių sūpynių. Norintys šiek tiek ramybės, šiltuoju metų laiku šalyje gali išbandyti unikalų pasiplaukiojimą skaidriomis valtimis – su permatomu dugnu, o keliaujant šaltuoju laikotarpiu – pasimėgauti vandens parkų siūlomomis paslaugomis viduje.

Vichy vandens parkas

6. Technikos gerbėjams

Retos atžalos netraukia judanti, riedanti, skrendanti technika, ypač jei ją galima išbandyti pačiam. Jeigu savo kelionei ieškote būtent tokių neįprastų pramogų – ši, technikos fanams skirta kategorija, skirta jūsų šeimai. Lietuvoje – gausus pasirinkimas įvairios technikos priemonių gerbėjams. Nuo siauriausio geležinkelio, lėktuvo pilotavimo simuliacijos iki karinės ir senovinės technikos eksponatų.

7. Skonių patirtys ir muziejai smaližiams

Paskutinis, tačiau kone pats saldžiausias galimas kelionių maršrutas – ten, kur kvepia šokoladu, medumi ir pyragais. Sakoma, kad keliaujant naujas vietas ir naujas patirtis reikia ragauti ne tik akimis ir širdimi, bet ir liežuviu. Gastronominės stotelės suteikia naujų spalvų ir potyrių kiekvienai kelionei. Lietuviška virtuvė išsiskiria natūralumu, sezoniškumu, sveikais vietos produktais ir vaikams draugiškais receptais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)