Mūsų skaitytojos dalijasi geriausias patarimais, kada nors išgirstais iš anytos lūpų, rašo rd.com.

Laisvės fondas

„Visada turėk slaptą banko sąskaitą – štai ką man kone iš karto po vestuvių patarė vyro motina. Parodė man savo sąskaitos išrašus, slepiamus po drabužiais stalčiuje. Turiu pabrėžti, kad jos santuoka buvo labai laiminga ir truko iki pats mirties“, – anytos žodžius prisimena Ramina DiBartolo Manginelli.

Svarbiausias prioritetas

„Man asmeniškai brangiausias anytos patarimas – visada pirmiausia pasirūpinti savimi, o tik tada kitais. Ši taisyklė galioja visiems gyvenimo atvejams: sunegalavusi visada pasiprašau kelių laisvadienių ir gydausi, kai kas nors paprašo paslaugos – pirmiausia įsitikinu, kad tai man nesukels jokių nesklandumų, ir t.t. Susitelkdama į rūpestį savimi apsisaugau nuo kenksmingų sprendimų, pavyzdžiui, nesėdžiu per naktis bandydama trūks plyš spėti užbaigti projektą, arba neaukoju savo sveikatos dėl užduoties, kurią paprasčiausiai galiu perleisti kolegoms. Anytos patarimas puikiai pritaikomas ir šeimoje, nes visi iki vieno mano priimami sprendimai skirti mūsų visų gyvenimui pagerinti“, – anytos patarimu kiekvieną dieną džiaugiasi Akiva Leyton.

Vaikeli, tik negailėk sviesto

„Sviesto niekada nebus per daug. Su sviestu viskas šimtą kartų skaniau. Vaikeli, tik negailėk sviesto. Sviestas buvo jos arkliukas, didžiausia virtuvės paslaptis. Iš pradžių raukiausi, tačiau netrukus supratau, kad anyta buvo teisi – tikrai su sviestu viskas daug skaniau“, – gražių žodžių savo anytai negaili Marcia Friedman.

Leidimas turėti numylėtinį

„Būdama penkių vaikų mama, kai vyriausią ir jauniausią skiria dvylika metų, o dvi atžalos turi specialių poreikių, visada jausdavausi kalta turinti numylėtinių. Labai stengiausi visiems skirti vienodai laiko, patirčių ir dovanų. Kartą anyta mane pasivedė į šoną ir pasakė: tu šauniai tvarkaisi, bet netgi labai normalu savo vaikus mylėti skirtingai. Kai paklausiau, ką tuo nori man pasakyti, atsakė: užauginau tris vaikus, visus vienodai myliu, bet vienas išsiskiria. Jis labai primena tėvą, taigi dievinu visas jo turimas savybes. Kitas panašesnis į mane, taigi konfliktuojame. Visus myliu vienodai, bet skirtingai. Po šių anytos žodžių lioviausi bandyti suvienodinti visus savo vaikus“, – anytos išmintį įvertino Donna Richards.

Paprasti dalykai

„Po audringo konflikto, kuriame ne kartą pavartojau terminą „jūsų sūnus“, mano anyta patarė labai paprastą dalyką: išmokti greičiau atleisti, stipriau mylėti ir daugiau juoktis. Šią jos frazę labai dažnai prisimenu“, – iš vyro motinos gautą pamoką prisimena Kristen Skiles.

Geriau nei deimantai

„Įsigyk robotą-siurblį. Ir tikrai prieš daug metų man tokį padovanojo. Oho, kaip aš tada supykau. Žinoma, siurblį grąžinau. O tada po daug metų vyras man tokį padovanojo per Valentino dieną. Patikėkite, geriau už bet kokius deimantus. Paskambinau anytai ir pasakiau, kad ji buvo teisi, nors buvo praėję daugiau nei dešimt metų“, – anytai dėkoja Rebecca Merritt.

Geriausias visų laikų triukas

„Man anyta sakė pasirūpinti kuo daugiau mažylio mėgstamų daiktų. Buvau šį patarimą girdėjusi ir anksčiau, tad mūsų sūnus turėjo du nutrintus numylėtinius (Mikės Pūkuotuko minkštą žaislą ir apklotą). Nusprendžiau, kad į kompaniją reikia ir trečio. Anyta suskubo aiškinti nedaryti klaidos ir neduoti vieno vienu metu. Triukas toks, kad visi tie daiktai turi vienodai dvokti ir būti vienodai nešvarūs. O dievai. Genialu! Tikra tiesa, kad naujo daikto, praradus senąjį, neįbruksi. Ir tikrai vaikai nemiegos šalia švaraus apkloto, kol bandysite kažkaip išskalbti senąjį. Taigi, šis patarimas man padėjo išvengti ne vienos ašaringos dramos“, – geru žodžiu anytą mini Rene Serbon.

Tegul patys sprendžia

„Mano 94 metų anyta, tuomet jai buvo 74 metai, man, kai planavau vestuves su jos sūnumi, davė geriausią patarimą, kuriuo vadovaujuosi iki šiol ir noriai dalinuosi su kitais, vargstančiais priimant sprendimus. Ji man ir sako: visada geriau pakviesti. Tegul patys žmonės sprendžia, jiems ateiti, ar ne“, – nuo galvos skausmo išvadavusį vyro mamos patarimą prisimena Dawn Schwartz.

Anyta amžiams

„Mano buvusi anyta buvo tikras išminties fontanas. Kartą ji man gan grėsmingai pareiškė: gali išsiskirti su mano sūnumi, tačiau niekada neišsiskirsi su manimi“, – šypsosi Ariel Zeitlin.

Laikui nepavaldi išmintis

„Niekada neikite miegoti susipykę – geriausias mano anytos kada nors man duotas patarimas. Šie jos žodžiai padėjo išsigryninti tikruosius prioritetus ir labai prisidėjo prie bendro santuokinės laimės lygio“, – anytai dėkoja Lynda O‘Connor.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)