Jeigu turite vaikų, veikiausiai iš karto žinojote, kokius vardus jiems duosite, arba keletą mėnesių svarstėte, kaip juos pavadinsite.

Galbūt išrinkote savo vaikui tobulai tinkantį vardą, bet vėliau pasigailėjote, kai išgirdote dar gražiau skambantį variantą.

Dauguma tėvų su tuo susitaikytų ar tiesiog pažadėtų sau suteikti šį vardą savo būsimiems vaikams, tačiau viena pora pasielgė visiškai kitaip, rašo mirro.co.uk.

Socialiniame tinkle „TikTok“ pasklido vaizdo įrašas, kuriame buvusi „Disney“ komandos narė, vardu Ali, dalijasi istorija, kurią išgirdo dirbdama viename JAV atrakcionų parke: viena mama jai prisipažino, kad pasirodžius filmui „Frozen“, ji pakeitė savo dukterų vardus ir pervadino jas Ana bei Elza.

Ali, kurios slapyvardis socialiniame tinkle „TikTok“ yra @deardelirious7, paaiškino, kad 2014 metais per pačią „Frozen“ karštinę dirbo atrakcionų parke.

Tuo metu jos plaukai buvo rudos spalvos ir ji dažnai girdėdavo, kad yra panaši į šio filmo veikėją Aną.

Vieną dieną darbo metu ji išgirdo, kaip dvi maždaug penkerių ar šešerių metų mergaitės komentuoja jos išvaizdą ir lygina ją su Ana.

Tuomet jos prasitarė, kad jų vardai yra Ana ir Elza – tokie patys, kaip pagrindinių filmo veikėjų.

„Pasakiau, kad smagu, bet ja nepatikėjau“, – prisimena ji.

„Ten buvo ir jų mama. Ji atsisuko į mane ir pasakė: „Ach, mes pakeitėme jų vardus į Aną ir Elzą, kai pasirodė šis filmas“, – tęsė pasakojimą Ali.

„Mano mintyse sukosi tik viena: „Kas taip daro?“ Nesakau, kad niekas nepavadina mergaičių pagal kokią nors „Disney“ princesę. Aš pati pavadinau savo vaiką pagal vieną „Nintendo“ princesę, bet kas teisiškai pakeičia savo vaikų vardus vien dėl to, kad tau itin patiko vaikiškas filmukas?!“

Jos vaizdo įrašas buvo peržiūrėtas daugiau kaip 80 tūkst. kartų ir surinko daugiau kaip 21 tūkst. „patinka“. Dar šimtai žmonių jį pakomentavo.

Vienas asmuo rašė: „Manau, kad tai reiškia, jog galiu pervadinti savo dukrą Šreku.“

Kitas atsakė: „Mano draugės tėvai vaikystėje pakeitė jos vardą, nes gimus jaunesnei seseriai, jie suprato, kad tas vardas labiau tinka jai.“

Trečiasis teigė: „Jie PAKEITĖ jų vardus?? Kodėl?? Ir dėl ko???“

Kažkas kitas stebėjosi: „Koks teisėjas davė sutikimą tokiam keitimui?“

„Lažinuosi, kad jie gailėsis tai padarę, kai jos paaugs“, – pridūrė dar kitas vartotojas.

„Šakės!“ – pareiškė šeštasis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)