„Sunkiausia, jei neįkvepia tėvų pavyzdys, bet gal skaityti gali paskatinti senelių ar draugų pavyzdys. Vis dėlto, jei tėvai įdeda daug pastangų rodydami, kaip smagu yra skaityti, vaikui daug lengviau pradėti skaityti pačiam“, – laidoje Delfi Rytas sakė E. Baliutavičiūtė.

Selemonas Paltanavičius. „Paspirtukas“

Selemonas Paltanavičius – gamtininkas ir daugiau nei 80 knygų autorius! Jis rašo pažintines knygas ir nuostabias pasakas vaikams. Už savo kūrinius pelnė Vaikų literatūros premiją. Kitos puikios jo knygos vaikams: „Tie namai namučiai“ („Skaitau pats“, 2 žingsnis), „Šuniuko metai kaime“, „Sniego žmogelių žiema“.

Lapiukas norėtų važiuoti paspirtuku kartu su miško draugais, bet jie nenori dalintis. Ko verti tokie draugai? Lapiukas pats pavėžins draugus ir išmokys juos dalintis!

Auditorija: 4–7 metų vaikams.
Serija „Skaitau pats“ 1 žingsnis. Tekstas didžiosiomis raidėmis, gausiai iliustruota istorija, 32 psl.




Nadia Kovaliova. „Meškis ir Žąsis. Pyrago diena“

Nadia Kovaliova – jauna vaikų knygų kūrėja ir mama. Įkvėpimo ir patirties ji sėmėsi dirbdama garsioje vaikų knygų leidykloje Londone. Dabar gyvena Klaipėdoje, čia kuria jaukias ir žaismingas istorijas mažiesiems. Pagal jos pirmą knygą „Meškis ir Žąsis“ 2019 m. buvo sukurtas spektaklis.

Tai jau trečioji autirės knyga, skirta pradedantiems skaityti vaikams. Geriausi draugai – Meškis ir Žąsis – vėl praleis nepaprastai smagią dieną kartu. Žais slėpynių, fotografuosis, o nuo užklupusio rudens lietaus slėpsis šiltuose namuose. Kaip tik čia Žąsiai kyla puiki mintis – išsikepti pyragą! Išėję obuoliauti juodu sutinka Barsuką – kaip gera bus pyragą pasidalinti su nauju draugu!

Auditorija: 4–7 metų vaikams.
Serija „Skaitau pats“ 1 žingsnis. Tekstas didžiosiomis raidėmis, gausiai iliustruota istorija, 40 psl.



Julian Gough, „Kiškis ir meška. Pelėda puola“

PLIUMPT! Vieną vasaros dieną į ramų kiškio ir meškos ežerą įkrinta paslaptingas gyvis.
Ar jis sukels džiaugsmą, ar pasės baimę? Kas jis – maža plunksnuota pelėda ar milžiniška išbadėjusi žudikė? Ar kiškis pagaliau susipažins su gyva būtybe, kurios įpročiai prastesni už jo paties? Kiškis yra TIKRAS, kad gali išnarplioti šią paslaptį. Bet kai geriausia jo gyvenimo diena virsta blogiausia jo gyvenimo diena, jam prireikia meškos pagalbos...

Auditorija: patiks vaikams nuo 6 m.



Julian Gough, „Kiškis ir meška. Kas traška naktį?“

Kiškis nustemba: kai kurie medžiai, regis, išskrido žiemoti į pietus. Jo draugė meška yra tikra, kad medžiai neskraido. Staiga visai šalia pasigirsta garsus TRAKŠT! Atrodytų, lyg didžiausias pasaulio kiškis graužtų didžiausią pasaulio morką. Į kiškio ir meškos slėnį atsikrausto naujas padaras ir bando viską pakeisti.

Auditorija: patiks vaikams nuo 6 m.



Pasakos apie drąsą ir nuoširdumą

Septyni pasakų herojai – nevaikštantis princas, išlepėlė Amelija, niekad gerumo nepatyręs kaminkrėtys Tomas ir kiti – išgyvens daug nepaprastų nuotykių ir išbandymų, kad taptų įkvepiančiais pavyzdžiais visiems mažiesiems skaitytojams.

Pamirštos pasakos apie drąsą ir nuoširdumą:
• ugdo empatiją;
• stiprina pasitikėjimą savimi;
• moko gerumo, atjautos ir drąsos;
• skatina suprasi, kad visi galime pasikeisti ir nusipelnome antro šanso.

Auditorija: nuo 6 m.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją