Aštuntus metus vykstančiame unikaliame dvynių konkurse dalyvauja ir dvynukai, ir trynukai, ir ketvertukai. Šiame konkurse taip pat užsiregistravo trys ketvertukai – mažieji panevėžiečiai Patricija, Rėjus, Nojus ir Tajus, aštuonerių metų radviliškiečiai – Liepa, Arijus, Arnas ir Matas Pranskevičiai bei vyriausias ketvertukas – dvidešimtmečiai, Evelina, Robertas, Danielius ir Augustinas Gancevskiai. Jie pasidalijo tris prizines vietas, skelbiama organizatorių atsiųstame pranešime.

Įnirtingesnė kova vyko tarp trynukų. Nors trynukų per metus Lietuvoje gimsta nedaug – pernai vos devyni trejetukai, tačiau konkurse jų dalyvavo net dvylika. Antroji vieta atiteko 4 metų trynukams iš Klaipėdos – Aironui, Jorei ir Augustui, trečioji vieta – irgi klaipėdietėms – septynerių Amandai, Amelijai ir Austėjai.

Dvyniai Rokas ir Lukas II vieta

Pernai Lietuvoje gimė rekordinis skaičius dvynių porų – 429! Tad nenuostabu, kad daugiausia VIII dvynių konkursui „Twins Peak 2021“ nuotraukų atsiuntė dvyniai – lygiai šimtas!

Pirmąja vieta ir dvynių švente džiaugėsi dvylikametės sesės Atėnė ir Andrėja. Antrosios vietos laimėtojai – dvejų metukų mažyliai Rokas ir Lukas iš Vilniaus. O štai trečiosios vietos nugalėtojų prizai iškeliavo net į Airiją – dovanomis netruks džiaugsis penkiametės dvynės Amadėja ir Mingailė.

Finaliniame renginyje dalyvavo dešimtys porų dvynukų, trynukų ir laimėtojų ketvertukas, kurį tėveliai turi gaudyti kas sekundę. „Tik nuleidi akis, žiūrėk, vieno jau nėra, kitas kur nors lipa“, – juokiasi nenuoramų mama Viktorija Paltanavičienė.

Gausi panevėžiečių šeimyna į dvynių šventę atvažiavo ne tik su vyresnėmis sesėmis dvynėmis Atėne ir Andrėja, bet ir su seneliais, draugais. Tokią kompaniją sugaudyti – ne juokas.

Šventės akimirka

„Du klauso, du – ne, – atsidūsta Viktorija. – Dažniausiai padalijame po du – Rėjus būna ramesnis su Nojumi, Patricija su Tajumi. Jie nei pešasi, nei mušasi. O jei suleidi Rėjų ir Tajų – iškart peštynės. Visi su charakteriais: Nojus – mūsų gerietis, ramybės nešėjas. Rėjus – vyriausias ir išmintingiausias, visada pasiekia ko nori, sugalvoja pats pirmas, kur užlipt, kaip pasiekti ir pasiimti, ko nori. Tačiau jis – labiausiai išdykęs.

Jauniausi – Tajus ir Nojus, jie identiški dvyniai, mėlynakiai ir labai panašūs. Rėjus ir Patricija – rudaakiai, jie ir negali būti identiški, juk skirtingų lyčių.“

Paltanavičiai džiaugiasi, kad vaikai auga sveiki, jų raida gera, vystymusi neatsilieka nuo bendraamžių. Šeima turi didelį namą, o pagalbos kartais sulaukia tik iš abiejų sutuoktinių tėvų. Kartais mažylius sugaudyti padeda ir vyresnės sesės dvynės Atėnė ir Andrėja.

Antrasis ketvertukas – Liepa, Arijus, Arnas ir Matas rugsėjį jau žengs į antrąją klasę. Kadangi netrukus prasidės mokslo metai, šeima į šventę iš Radviliškio neatvyko – per daug rūpesčių.

Šventės akimirka

„Visi keturi skirtingi, nė vieno nėra identiško dvynio, – pasakoja ketvertuko mama Aurelija Pranskevičienė. – Kaip ir visi vaikai, kaip ir bet kurie broliai ar seserys maniškiai irgi išdykauja, pešasi, draugauja. „Gaujos“ vadas yra Matas, bet kiti jam nė kiek nepasiduoda. Gal tik Arijus yra švelnesnis...

Šiemet Matas ir Liepa eis į muzikos mokyklą, mergaitė dar šoka. Kiti du broliai – Arijus ir Arnas labiau linkę į sportą nei į meną, abu žaidžia krepšinį. Kol kas visi gerai mokosi, dėl to bėdų nebuvo.“

Vasarą šeima pirmąkart atostogavo užsienyje – ketvertukas su tėveliais džiaugėsi jūra ir saule Turkijoje. Vasarą dažnai važiuoja pas močiutę į kaimą Kėdainių rajone.

Vyriausias ketvertukas šį kovą atšventė jubiliejų – Evelinai, Robertui, Danieliui ir Augustinui jau dvidešimt! Evelina ir Danielius mokosi Lietuvos muzikos akademijoje, Evelina – klasikinio dainavimo, brolis – smuikuoja. Robertas Vilniaus universitete studijuoja ekonomiką, Augustinas – aviacijos mechanikos inžineriją VGTU. Galbūt jis taps lakūnu.

Muzikalus ketvertukas dažnai koncertuoja įvairiuose renginiuose, vestuvėse ir krikštynose. Paskutinį vasaros sekmadienį dvynių konkurso finalinio renginio metu ketvertukas taip pat koncertavo giminaičio krikštynose. O vienas iš brolių tapo mažylio krikštatėvis.

VIII dvynių konkurso „Twins Peak 2021“ finalinį renginį tradiciškai vedė Giedrius Leškevičius, kuris koncertavo su grupe „Joke“, svečiams dainavo dvynės Simona ir Monika Juknevičiūtės.
Dvyniams staigmeną pateikė renginio organizatorės Aurika Merkienė ir Erika Zabulėnienė – per žiemos karantino laikotarpį seserys parašė tris knygas vaikams apie dvynukių nuotykius, kurių pirmoji – „Eva ir Ema Palangoje“ tik ką išleista ir pasiekė skaitytojus, pirmiausia – šventės svečius.

Dainuoja Simona ir Monika Juknevičiūtės

Renginyje dalyvavo ir knygutės leidėja, leidyklos „Versas ar menas” direktorė Eglė Jokužytė, ir nuostabių iliustracijų dailininkas Ramūnas Vaitkus. Jis pamokė vaikus piešti – kartu su šventės dalyviais Ramūnas ant asfalto spalvotomis kreidelėmis nupiešė didžiulį medį, kuriame apsigyveno drugeliai, paukšteliai, žuvys ir net katinai. Knygos autorės ir dailininkas dalijo autografus knygą čia pat įsigijusiems šventės svečiams.

Vaikai smagiai šokinėjo ir dūko ant batuto, piešė, dainavo ir šoko, fotografavosi. Visi konkurso dalyviai apdovanoti įvairių rėmėjų prizais – CUP dovanų kortelėmis, knygomis, žaislais, kvietimais į žaidimų salonus ir kt. Didžiausios peštynės kilo dėl konkurso draugų – brolių dvynių krepšininkų Darjušo ir Kšyštofo Lavrinovičių kamuolių su autografais – Aurikos ir Erikos mestus kamuolius gaudė ir vaikai, ir suaugusieji. Juk Lietuva – krepšinio gerbėjų šalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)