Lankymasis parduotuvėje su vaikais dažnai prilyginamas tikram iššūkiui – kuo vaikai mažesni, tuo didesniam. Vis dėlto bent vienos mamos jis nebaugina. Toji narsuolė – tai Anne-Marie – vos trejų metų trynukų motina, rašoma portale babygaga.com.

Visiškai neseniai Anne-Marie sulaukė išties nemenko internautų dėmesio. Žavėtis savo išmone moteris privertė paviešinusi porą vaizdo įrašų, įrodžiusių, kad savarankiškas apsipirkimas su trynukais jai – ne problema.

Remiantis „Yahoo!“ naujienų rubrikoje pasirodžiusia publikacija, socialinio tinklo „TikTok“ naudotojams Anne-Marie suteikė progą peržvelgti du vaizdo įrašus, kuriuose ne tik demonstruoja, kaip apsipirkti su mažametėmis atžalomis, bet ir teikia konkrečius patarimus panašiems iššūkiams nesiryžtantiems tėvams.

Pirmame vaizdo įraše nufilmuota, kaip motina įkelia vaikus į automobilį, nuvyksta iki „Costco“ prekybos tinklo parduotuvės, o tada įsodina vaikus į pirkiniams skirtą vežimėlį. Anne-Marie pasiūlo vaikams šio to pakramsnoti, kad jie turėtų kuo užsiimti ir nereikalautų dėmesio, kol ji pati ieškos į susidarytą sąrašą įtrauktų pirkinių.


Antrame vaizdo įraše Anne-Marie demonstruoja, kaip su maisto produktais ir trynukais vyksta namo. Prekių prikrautą išlankstomą vežimėlį moteris pristumia prie namo, be paliovos stebėdama automobilinėse kėdutėse įtaisytus mažylius, o tai atlikusi sugrįžta jų iškelti.

Mažamečius auginantiems tėvams vertėtų įsidėmėti keletą Anne-Marie įkeltuose vaizdo įrašuose pastebėtų niuansų. Pirmiausia, būtina pasirūpinti, kad vaikai, kol rinksitės prekes ir už jas mokėsite, būtų kuo nors užsiėmę, pavyzdžiui, ką nors kramsnotų, vartytų knygutę arba žaistų su žaisliuku. Antra, derėtų numatyti visą apsipirkimo eigą, t. y. pagalvoti, ką po ko reikia daryti, kad apsipirkti pavyktų kuo greičiau ir patiriant kuo mažiau sunkumų, pavyzdžiui, pirmiausia iš automobilio iškelti produktus ir tik tada – vaikus.

Įžvalgos, įgytos auginant sūnų ir dukterį, padėjo Anne-Marie pritraukti gana nemenką būrį sekėjų. Dabar jų skaičius socialiniame tinkle „TikTok“ viršija 176 tūkst., o įvertinimų „Patinka“ moteris surenka per 6,5 mln. Jos „Instagram“ profilį seka 30 tūkst. internautų. Jame – daugybė nuotraukų, iš kurių galima susidaryti įspūdį apie tai, kaip Anne-Marie vaikai leidžia laiką namuose.

Visgi nereikia savęs smerkti, jeigu mintis apie apsipirkimą net ir su vienu vaiku sukelia tikrą siaubą – iššūkio dydis kartais nepriklauso nuo atžalų skaičiaus. Kad ir kaip būtų, siūlome peržvelgti keletą patarimų, kaip apsipirkti, kai kompanionas – mažametis.

• Skirkite vaikui užduočių. Tegul vaikas jaučiasi taip, tarsi prisidėtų prie apsipirkimo proceso: paprašykite, kad palaikytų krepšį, išrinktų prekę iš tų, kurios išdėliotos lentynoje. Atminkite, kad užduotys turi atitikti vaiko amžių.

• Skirkite apdovanojimą. Vaiko papirkinėjimas ir apdovanojimas – tai du skirtingi dalykai. Ketindami vaiką apdovanoti, turite pasakyti jam, koks apdovanojimas jo laukia, ir išaiškinti, už kokius nuopelnus (elgesį) jis bus įteiktas. Pavyzdžiui, galite pažadėti, kad leisite pasižiūrėti mėgstamą filmuką, jei vaikas parduotuvėje laikysis greta ir jums neteks nuolatos apie tai priminti.

• Išlikite ramūs. Pajutęs, kad imate nervintis, vaikas pradės dar aršiau reikšti emocijas, taip sukeldamas vis didesnį chaosą. Kad taip nenutiktų, kalbėdami turite išlaikyti kuo ramesnį toną, nors galbūt jaučiate, kad tuojau trūks kantrybė.

Pagaliau atminkite, kad išeiti iš parduotuvės – taip pat išeitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)