Tiesa, net ir patys tokią sumą už seną knygą siūlantys pirkėjai kai kurių egzempliorių taip ir neranda. Bene rečiausias ir dažniausiai internautų ieškomas „Disney klasikos“ serijos „Pinokis“.

Iš viso šioje serijoje yra 24 knygos – nuo knygų apie visų pasaulio vaikų pamiltą Mikę Pūkuotuką, Snieguolę ir Liūtą karalių iki ne tokių populiarių herojų, kaip Mulan ar Džafaras. Visų šių knygų intensyviai ieškoma „Facebook“, senų knygų pardavimo svetainė sena.lt, atnaujinti garderobą kitų spintose puošeivų pamėgtame „Vinted“ ir kitose internetiniuose skelbimų svetainėse.

„Disney klasikos“ knygos

Pastebėję taip smarkiai išaugusį susidomėjimą šiomis knygomis pardavėjai net už pripaišytas ar net suplėšytas knygas nesibodi paprašyti dviženklės sumos. O tokie pasiūlymai kaip mat priimami – knygos iš skelbimų akimirksniu išgaruoja.

Taigi jei apie šią aršią medžioklę sužinosite tik dabar, bus verta peržvelgti savo ar savo vaikų vaikystės knygų lentynas. Gal ir jūs retu, bet jau nebereikalingu egzemplioriumi pradžiuginsite kitus skaitytojus, o kartu ir papildysite savo piniginę.

Šią dabar geidžiamą „Disney“ knygų seriją beveik prieš 30 metų išleidusios leidyklos „Egmont Lietuva“ redaktorė Sondra Šulijienė tvirtina, kad pati leidykla šio senų jų knygų bumo nepastebėjo, tačiau neatmeta, kad situacijai pasikeitus leidykla pagalvos apie jų perleidimą.

„Disney klasikos“ knygos

„Kaip visi puikiai žinome, visada buvo, yra ir bus žmonių, besidominčių senomis knygomis. Normalu ir nė kiek nekeista, kad atsiranda tokių, kurie domisi pirmaisiais žurnalo „Peliukas Mikis“ komiksais, pasirodžiusiais 1993 metais, ar „Disney“ klasikos knygų serija, kuri buvo pradėta leisti 1993 metais.

Kol kas mes nepastebime kokio nors išskirtinio susidomėjimo senomis knygomis, kad mąstytume apie jų perleidimą, tačiau viskas gali pasikeisti ir tai net būtų smagu. Neseniai išleidome dvi plonas knygeles su retro stiliaus iliustracijomis „Snieguolę“ bei „Tris paršiukus“, tad stebėsime, ar tiek jau daug besidominčių tokio stiliaus knygomis“, – kalba S. Šulijienė.

Leidyklos atstovė pasakoja, kad „Story House Egmont“ visada ruošė knygas pagal vaikiškus filmus, taip yra ir dabar.

„Mes leidžiame knygas pagal naujausius „Disney“ animacinius filmus. Tais tolimais 1994 metais Lietuvoje nebuvo rodomas nei „Bembis“, nei „Pelenė“, nei kiti „Disney“ filmai, bet knygų medžiagą mes gaudavome.

„Disney klasikos“ knygos

Pirmoji „Disney klasika“ serijoje pasirodžiusi knyga buvo „Snieguolė“, na o pati populiariausia šios serijos knyga, žinoma, buvo „Liūtas karalius“, nes filmas apie jį buvo rodomas ir mūsų kino teatruose“, – atskleidžia ji.

S. Šulijienė prisimena, kad tuo metu, kai buvo išleistos šios serijos knygos, tokių spalvingų ir geros poligrafinės kokybės knygų Lietuvoje buvo nedaug, o „Disney“ knygos, palyginti su šių dienų kontekstu, turėjo didžiulį tiražą, be to, kaip tikina leidyklos atstovė, savo kaina jos buvo prieinamos kiekvienam skaitytojui.

„Kalbėti, kad tai retos knygos, tikrai negalima, nors 20 000 knygų tiražas tuo metu ir buvo normalus. O ir kaina nebuvo kokia nors ypač didelė, bent jau nesiskyrė nuo panašios kokybės knygų, kurias leido kitos leidyklos“, – tvirtina ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)