Vaikų susilaukę žmonės dažnai pasakoja apie galybę bemiegių naktų, kurios toli gražu nesibaigia, kai atžaloms sukanka vieneri metai.

O gal yra būdų pasilengvinti sau gyvenimą? Žinoma, yra. Viena moteris papasakojo „Reddit“ skaitytojams, kokia gudrybė padeda jai per penkias minutes kietai užmigdyti dukrelę. Jeigu išvargote nuo miego trūkumo, vertėtų išmėginti jos gudrybę su savo atžalomis.

Moteris, kurios vartotojo vardas u/Arilysal, aprašė visą pokalbį su dukterimi prieš miegą. Štai kaip atrodo jų pokalbis:

Duktė: Mamyte, negaliu užmigti.
Mama: Hm, tikrai nelengva. Pažaiskim žaidimą?
Duktė: Gerai! Kokį žaidimą?
Mama: Įdėmiai klausykis. Ar tu tikrai norėtum laimėti šį žaidimą?
Duktė: Taip! Aš laimėsiu!
Mama: Tikiuosi, kad tikrai laimėsi. Taigi, užsimerk. Gulėk ramiai, nejudėdama. Bakstelėsiu tau kas septynias minutes – tikrinsiu, ar nemiegi.
Duktė: Gerai.

Pasak išradingosios moters, mergaitė sukrizeno ir užsimerkė, o paskui įvyko stebuklas. „Praėjo penkios minutės, ir ji jau miegojo. Esu baisiausiai savimi patenkinta. Tikiuosi, žaidimas ir jums padės šį vakarą“, – rašė ji.

Mažų vaikų turintiems žmonėms labai vertingi kitų tėvų patarimai. Minėtos moters įrašo skaitytojai ne tik greitai sureagavo, pateikė komentarų, bet ir pasidalino savo pastebėjimais bei savomis gudrybėmis.

„Tai genialu. Kai mano vyras ilgai dirbdavo, posūnis nenorėdavo eiti miegoti, kol negrįždavo tėtis. Aš jam sakydavau: „Gerai, gali laukti tėčio, tik lauk gulėdamas lovoje, užsimerkęs.“ Jis visada mielai sutikdavo su šia sąlyga ir... visada užmigdavo“, – pasakojo viena skaitytoja.

Kitas skaitytojas parašė, kad kūdikystėje jį patį mama užmigdydavo žaidimu, kuris buvo aprašytas aukščiau: „Mama visada mane apšaudavo su tuo žaidimu.“

Dar viena moteris be galo džiaugėsi aprašytu žaidimu ir parašė: „Tuoj eisiu migdyti savo keturmetės. Jinai pervargusi, irzli, netenku kantrybės. Šį vakarą išbandysim žaidimą.“ Po kiek laiko: „Tu – genijus, lieku skolinga dovaną.“

Tėvams sunku, kai vaikai nemiega ar sunkiai užmiega. Ekspertai pateikia kelis patarimus, kaip užmigdyti mažus vaikus:

Svarbu pastovumas. Guldykite vaikus miegoti visada tuo pačiu metu, atlikite tuos pačius ritualus prieš miegą.
Nuraminkite vaikus. Įjunkite ramios lopšinės įrašą, paskaitykite knygelę – tada vaikas nurims ir užsimanys miego.
Parinkite tinkamą laiką pietų miegui. Jei vaikas per vėlai miega pietų, vakare gali dar nenorėti miego. Paskutinis (ar vienintelis) pietų miegas turėtų prasidėti apie 13 ar 13.30 val. Po dviejų valandų pietų vaiką reikia pažadinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)