Stephenie Meyer, „Saulėlydžio“ saga

Stephenie Meyer – amerikiečių rašytoja, kuriai milžinišką populiarumą visame pasaulyje pelnė „Saulėlydžio“ saga. Tai neprasta, įtempta ir antgamtiška meilės istorija, kupina stulbinamų netikėtumų bei kvapą gniaužiančių posūkių ir mirtinų pavojų.

Ji išversta į beveik 40 kalbų ir parduota per 160 milijonų jos egzempliorių. Pagal šią seriją pastatyta daugybės gerbėjų dėmesį prikaustę Holivudo filmai. Lietuviškai galime skaityti ir kitas autorės knygas: „Sielonešė“, „Chemikė“ bei „Trumpas antrasis Bri Taner gyvenimas“, parašytą „Saulėlydžio“ sagos motyvais.

Auditorija: patiks romantinių istorijų ir vampyrų mėgėjams nuo 14 m.

„Vidurnakčio saulė“

Knygos paaugliams

Tai naujoji S. Meyer fantastinės romantikos knygų serijos apie vampyrus („Saulėlydis“, „Jaunatis“, „Užtemimas“, „Brėkštanti aušra“) knyga. Istorija pasakojama pagrindinio veikėjo vampyro Edvardo akimis. Ši nepamirštama istorija įgauna naują, niūresnę prasmę. Susitikimas su Bela yra ir labiausiai trikdantis, ir įdomiausias įvykis, kuris jam nutiko per visą jo, kaip vampyro, gyvenimą. Patirdami daugiau užburiančių smulkmenų apie Edvardo praeitį ir painius vidinius jo išgyvenimus skaitytojai supras, kodėl šie įvykiai tampa lemiamu jo gyvenimo konfliktu, apvertusiu jo gyvenimą iš pagrindų. Kaip įmanoma taip stipriai įsimylėti? Kaip jis gali siekti, ko trokšta jo širdis, jei taip sukels Belai mirtiną pavojų?

„Vidurnakčio saulėje“ Stephenie Meyer grąžina į pasaulį, prikausčiusį milijonus skaitytojų, dovanoja epinį romaną apie neaprėpiamus nemirtingos meilės džiaugsmus ir skaudžias jos pasekmes.

Alan Marshall, „Aš moku šokinėti per balas“

Knygos paaugliams

Įkvepiančioje autobiografinėje apysakoje australų rašytojas Alanas Marshallas prisimena savo vaikystę ir įvykį, pakeitusį visą jo gyvenimą. Po sunkios ligos Alano kojos lieka sužalotos, jam teks likusį gyvenimą vaikščioti su ramentais, tačiau tai anokia bėda jaunam, guviam ir gyvenimo džiaugsmu trykštančiam vaikui, sulaukiančiam didžiulio tėvų palaikymo. Jis nesijaučia esąs kitoks, o jo gyvenimas XX a. vidurio Australijos provincijoje nepaprastai smagus. Nepaisydamas savo negalios, Alanas išdykauja su draugais, medžioja, išmoksta jodinėti, įsivelia į įvairiausius nuotykius ir net peštynes su kitais berniukais. O svarbiausia – jis niekam neleidžia sutrukdyti siekti svajonių.

Auditorija: nuo 10 m. Knyga įtraukta į rekomenduojamų skaitinių sąrašą 6 klasei.

Mikki Daughtry, Rachael Lippincott, „Visą šį laiką“

Knygos paaugliams

Tai bestselerio „Trys žingsniai iki tavęs“ autorių knyga. Norėtųsi, kad visos tragedijos baigtųsi laimingai, bet ar tikrai visi nusipelnome antros progos? Ar galime sutikti naują meilę, kai prarandame viską? Ši sukrečianti meilės istorija kupina netikėtų posūkių – kiekvieną akimirką turi būti pasiruošęs, kad širdis ims virpėti iš sielvarto ar džiaugsmo.

Kailas su Kimberle yra tobula pora. Bent jau Kailas visada taip manė. Tačiau kai Kimberlė per išleistuvių vakarą sugriauna jų santykius, Kailo pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis. Jie patenka į automobilio avariją, po kurios Kailas atsibunda sunkiai sužalota galva. Kimberlė mirusi. Ir nė vienas žmogus negali jo suprasti. Išskyrus Marlę. Marlė pati išgyvena netektį. Tokią, dėl kurios kaltina save. Kai jų keliai susitinka, Kailas Marlės sieloje pamato tai, ką jaučia pats, bet negali išsakyti žodžiais. Iš lėto gyjant žaizdoms, jaunuolių jausmai vis stiprėja. Tačiau Kailą kankina nuojauta, kad visą šį laiką jis nenumaldomai artėja prie kitos lemtingos akimirkos, kuri sudaužys į šipulius jo gyvenimą kaip tik tada, kai jis pradeda iš naujo jį lipdyti. Ir jis teisus.

Auditorija: nuo 14 m.

Kevin Brooks, „Dienoraštis iš bunkerio“ (atnaujinimas)

Knygos paaugliams

Kevinas Brooksas – britų rašytojas, kuriantis provokuojančius ir nepadailintą paauglių realybę atspindinčius romanus, todėl jo knygos yra itin mėgstamos jaunimo. Daugybė jo kūrinių išversta į lietuvių kalbą: „Martynas Pigas“, „Lukas“, „Juodojo triušio vasara“ ir kt.

2012 m. pasirodęs šiurpus psichologinis trileris sukėlė daugybę diskusijų, jis laužė paauglių literatūros tradicijas ir pelnė Karnegio (Andrew Carnegie) medalį, teikiamą už reikšmingiausią metų kūrinį vaikams arba paaugliams Jungtinėje Karalystėje.

Šešiolikmetis Lainas gyvena gatvėje. Vieną dieną jis pagrobiamas ir įkalinamas požeminiame bunkeryje. Iš pradžių vaikinas pamano, kad buvo pagrobtas dėl išpirkos, – jis turi turtingą ir garsų tėvą. Tačiau ši istorija visai kitokia. Ji šokiruos, sujaudins ir sukrės. Tai žvilgsnis į tamsiausias ir šviesiausias žmonijos puses. Tik stiprių nervų skaitytojams.

Auditorija: nuo 14 m. stiprių nervų skaitytojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)