Pirmą komišką vaizdo įrašą apie savo tėvystės kasdienybę J. Watsonas nufilmavo dar 2015 m. ir nuo to laiko nuolat publikuoja naujus įrašus savo „YuoTube“ kanale.

Sulaukė netikėto populiarumo

Taigi 2015 m. viduryje Oklando (Naujoji Zelandija) gyventojas, turintis televizijos operatoriaus profesiją, nusprendė vienai besilaukiančiai savo bičiulei sukurti vaizdo įrašą apie tai, kaip auginti kūdikį.

Su savo tuo metu penkių mėnesių amžiaus dukrele Alba J. Watsonas pademonstravo, kokiais įvairiais būdais galima laikyti kūdikį: kaip kūdikėlį Jėzų, kaip alaus dėžę, kaip regbio lazdą ir kt. Šį įrašą jis išpublikavo feisbuke – taip viskas ir prasidėjo.

Patogūs tėčio drabužiai, laisvi šortai, marškiniai ir rami veido išraiška sulaukė pasisekimo – trumpesnis nei minutės trukmės įrašas vos per 10 valandų sulaukė 250 tūkst. peržiūrų ir pelnė kūrėjui tarptautinę sėkmę. Šiuo metu „YouTube“ kanale šį įrašą jau peržiūrėjo daugiau nei 3 mln. kartų.

Po pirmojo įrašo bičiuliai ragino jį kurti daugiau, bet J. Watsonas neskubėjo.

„Pusmetį nieko nefilmavau, buvau sukūręs tik trumpą įrašą, tiesa, mintys vis grįždavo prie šios temos“, – pasakojo J. Watsonas.

Galiausiai jis sukūrė feisbuko puslapį, o prabėgus trejiems metams iš to išsivystė visas verslo projektas.

Ungurių žvejo sūnus

Pasak J. Watsono, nuvykę į bet kokį atokesnį Naujosios Zelandijos miestelį pamatysite daugybę vaikus auginančių tėčių – lyg iš jo įrašų „How to DAD“.

„Pietų metu sustokite prie kokios nors kepyklėlės – jų gausu, visi vilki marškinius ir mūvi šortus“, – tikina J. Watsonas.

Jo įrašų personažas kurtas pagal tradicinio miestelio gyventojo tipą, kuris labai panašus į jo tėvą – ungurių žvejį iš Te Kauwhata miestelio.

„Maži miesteliai Naujojoje Zelandijoje gana konservatyvūs, ypač juose gyvenantys vyrai – ir mano tėtis toks buvo“, – pasakojo vyras.

Jo tėvas džiaugiasi ir didžiuojasi sūnaus sėkme. J. Watsonas juokiasi prisiminęs, ką tėtis sakė apie naują jo projektą: „Nuėjome pažvejoti. Jis šiek tiek patylėjo, o paskui sako: „Na žinai, nesuprantu šito. Kai kurie įrašai juokingi, bet aš jų nesuprantu.“

Iš keturių vaikų šeimos kilę J. Watsonas pasakoja, kad santykiai šeimoje buvo artimi, šilti. Jis prisimena, kaip visi iškylaudavo, keliaudavo: „Mes buvo iš tų šeimų, kurios įsikeldavo į priekabą seną, parūdijusį automobilinį šaldytuvą, užimdavome dvi vietas stovyklavietėse ir susikurdavome imperiją.“

Tėčiams viskas paprasčiau

Kūdikis kriauklėje ar karutyje atrodo juokingai, tačiau J. Watsonas suvokia, kad tokio pobūdžio pokštai pavyksta todėl, jog jis – vyras: „Tėčiams leidžiama daugiau nei mamoms. Jei mano įrašų nebūtų, o visa tai atkurti ir nufilmuoti sugalvotų moteris, ją imtų persekioti ir smerkti.

Auginti vaikus nėra lengva, o savo įrašų ciklu „How to DAD“ J. Watsonas norėjo pralinksminti žmones.

Jis teigė: „Kai vyras mėto vaikus į orą ir juos sugauna, yra juokinga, tačiau moterys negalėtų šito sau leisti. Tokias mamas tikrai imtų peikti. Sakyčiau, tėčiams šiek tiek paprasčiau.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)