Jau seniai šitaip taupyti nebėra gėda. Atvirkščiai – apie tai, kad rinkdamosios nebenaujus daiktus nemažai sutaupo, o kartu, nors ir mažu žingsneliu, prisideda prie mūsų planetos tausojimo, garsiai kalba net ir tikrai pasiturintys garsūs Lietuvos bei užsienio žmonės, taip rodydami pavyzdį kitiems. Be to, argi nesmagu taip atrasti tikrų perliukų – ir išsiskiriančių iš pilkos masinės pasiūlos savo originalumu, ir gerokai pigesnių?

Antrą savaitę vykstanti šiltajam sezonui skirta „Mamų mugė“ yra didžiausias renginys, pritraukiantis daugybę šeimų, ne tik norinčių vienu ypu atsikratyti savo nebenaudojamais daiktais, bet ir, žinoma, tų, kurie vienoje vietoje gerokai mažesnėmis kainomis tikisi rasti visko, ko reikia norint aprūpinti savo vaikus nuo galvos iki kojų ir dar daugiau. Mugėje gausus ir knygų, žaislų pasirinkimas.

Kaip ir kasmet šioje mugėje apsilankiau ir aš. Šį kartą nutariau pasidalinti asmeninėmis savo įžvalgomis ir, žinoma, laimikiais.

Ir, beje, du mano patarimai naujokams (jei tarp skaitytojų tokių atsirastų): 1. Kaip ir kitose panašiose tokiose vietose, čia galioja principas – kas pirmesnis, tas gudresnis; 2. Nenorėdami išleisti daugiau, nei planuojate, iš anksto susidarykite prekių sąrašą, ko iš tiesų jums reikia – taip mažiau blaškysitės ir išvengsite bereikalingų prekių, kurių, didelė tikimybė, čia nusipirktumėte pagauti geros emocijos.

Garderobas nuo galvos iki kojų – vos už 10 Eur

Taip, tikrai net ir už tiek galima aprengti savo vaiką nuo galvos iki kojų. Gal nebūtinai garsiausių prekės ženklų drabužiais, bet tikrai puikios būklės, kad dar nešiot ir nešiot. Na, o dėl skonio juk nesiginčijama.

Nr. 1. Kur mano dviratis?

„Mamų mugės“ laimikiai

Nr. 2. Į draugės gimtadienį.

„Mamų mugės“ laimikiai

Nr. 3. Pasimatymui su tėčiu.

„Mamų mugės“ laimikiai

Nr. 4. Mokyklinė elegancija.

„Mamų mugės“ laimikiai

Nr. 5. Susiruošęs į pajūrį.

„Mamų mugės“ laimikiai

Nr. 6. Lietus nebaisus.

„Mamų mugės“ laimikiai

Nr. 7. Geriausias kiemo draugas.

„Mamų mugės“ laimikiai

Vardinės prekės – ir mažiesiems

Tarp gausybės prekių vaikams mugėje galima surasti ir tikrų perliukų. Žinoma, turėsite kaip reikiant pasistengti, juo labiau kad kai kurios kabyklos taip prigrūstos prekių, kad sunku norimą daiktą tinkamai apžiūrėti, tačiau jei jus domina būtent garsių prekės ženklų daiktai, tas vargas greičiausiai atsipirks.

Šiltajam sezonui skirtoje mugėje mačiau ne vieną porą vaikiškų „Melissa“, „Birkenstock“ basučių ir „Toms“, „Converse“ bei „Lacoste“ sportinių batelių. Kai kurie, buvo matyti, nužygiavę jau ne vieną dešimtį kilometrų, kiti – lyg nauji. Kainos – labai įvairios. Kai kurios pardavėjos, matyt, įvertinusios garsų vardą, nemažai prašė ir už padremžtas prekes, kitos gi, ko gero, to visiškai neįvertino ir pasiūlė simbolines kainas.

Rūbų skyriuose žinomų ženklų prekių taip pat netrūko. Nuo originaliomis suknelėmis puošti savo dukras mėgstančių mamų pamilto lietuvių kūrėjų „Nikolia“, išskirtinius modelius siūlančių „Unlabel“ ir pasaulinių visiems gerai žinomų vardų, kaip kad „Ralph Lauren“, iki galbūt ne tokių prestižinių, tačiau išskirtinės kokybės vardą užsitarnavusių „Helly Hansen“, „Didriksons“ ir pan. Šių ženklų gaminių, nors ir ne naujų, tačiau dar puikios būklės, mugėje galima įsigyti gerokai pigiau nei per didžiausius išpardavimus įprastose parduotuvėse.

Prekės tos pačios – kaina skiriasi dvigubai

Pardavinėdamos išaugtus savo vaikų rūbus, batus ir kitus daiktus pardavėjos pačios šias prekes ir įkainoja. Todėl tikriausiai nenuostabu, kad vieno šalia kito gulinčio daikto, nors ir tokio paties, kaina gali skirtis ir dvigubai. O mamos, spėjusios pačiupti pigesnį variantą, greičiausiai jausis lyg išlošusios.

Štai keletas pavyzdžių, kurie man neprasprūdo pro akis. „Zara“ džinsai su petnešomis – vienų kaina 5 Eur, kitų – 10 Eur; džinsiniai švarkeliai, taip pat „Zara“ – atitinkamai 6 Eur ir 15 Eur; plonos striukės – 4 Eur ir 9 Eur; „Adidas“ kedai – 1,5 Eur ir 10 Eur.

Tų pačių ar panašių kainų skirtumus buvo lengva pastebėti ir knygų bei žaislų skyriuose. Greta viena kitos gulėjo ir stipriai mažojo skaitytojo numylėta, prekinę išvaizdą praradusi knyga, prekiautojos įvertina 10 Eur, ir kita tokia pati – naujut naujutėlaitė – už 3 Eur ir dar su labdaros ženkliuku, reiškiančiu, kad jei niekas šia preke nesusidomės, ji bus padovanota po mugės vyksiančiai labdaros akcijai. Taigi kas pirmesnis, tas gudresnis!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)