Kol kas pasakyti tiksliai, ar vasaros stovyklos iš tiesų vyks, yra sudėtinga, nes viskas priklauso nuo situacijos, bet, anot P. Tamolės, organizatoriai nusiteikę optimistiškai. „Žinoma, tikimybė, kad planai gali subliūkšti, išlieka, bet, nepaisant visko, atsakingai ruošiamės, visą žiemą dėliojome programas, scenarijus, kad stovyklos įvyktų ir kad jos būtų kaip įmanoma saugios“, – sakė pašnekovas.

Pasak stovyklos vadovo, šiemet daug veiklų stovyklose numatomos gryname ore, taip pat planuojamas mažesnis stovyklautojų srautas. „Praėjusieji metai parodė, kad žmonės nori savo vaikus išleisti į stovyklas. Jie pasiilgę bendravimo ir neturi tokių didelių baimių, kurios tam trukdytų. Planuojame mažinti vaikų skaičių iki 50-60. Daugelis veiklų vyks lauke, kad rizika pasigauti virusą būtų kuo mažesnė. Bus ir edukacinių užsiėmimų, ir kelionių. Ko labiausiai trūksta vaikams, tai bendravimo. Stengsimės stiprinti vaikų emocinę sveikatą ir grąžinti jiems prarastą laiką“, – pasakojo P. Tamolė.

Ilgą laiką vaikams praleidus namuose prie išmaniųjų įrenginių, ar nesunku bus juos sudominti veikla lauke? „Viskas suderinama. Yra prioritetai, taisyklės, kurias patys vaikai nusistato. Mes susitariame, kad yra laikas pramogoms, yra laikas telefonams, bendravimui su artimaisiais. Tikiu, kad veiklos ir be išmaniųjų technologijų mums netrūks“, – šypsojosi pašnekovas.

Jis pasidalijo keliais patarimais, kaip atitraukti vaikus nuo ekranų ir atskleisti jų kūrybiškumą. „Kūrybiškumui svarbiausi yra penki baziniai dalykai. Visų pirma – vaizduotė, kurią reikia sužadinti. Smalsumas, atkaklumas. Reikia žinoti, kad jei kartą nepasisekė, nereikia nuleisti rankų. Ketvirtas – nuosekli praktika. Penktas – bendradarbiavimas. Kai turime šiuos penkis dalykus, juos integruojame į savo patirtis, turime šansų, kad vieną dieną prasiverš vaiko kūrybiškumas ir sukursime kažką neįtikėtino“, – sakė P. Tamolė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)