Keliaujant dinozaurų pėdsakais nuolat tyrinėjama, reikia sutelkti ir išlaikyti dėmesį, o užduotys reikalauja kruopštumo, kelia smagių iššūkių net ir patiems didžiausiems. Be to, ši veikla lavina smulkiąją motoriką. Per žaidimą ištobulinti judesiai vaikams suteikia savarankiškumo, padeda lengviau atlikti kasdienius veiksmus – apsirengti, naudotis stalo įrankiais ir kt.

Taigi, keliaukime į dinozaurų salą!

Pasiruoškite indą, kepimo skardą ar dėžę ir susikurkite salą, kurioje gyvens dinozaurai. Tam reikės įvairių gamtoje rastų medžiagų: akmenukų, žolių, lapų, šakelių, smėlio ar žvyro ir kt. Vietoj smėlio galite naudoti manų, kukurūzų ar kitas smulkias kruopas. Saloje iš turimų gamtinių medžiagų kurkite įvairias lygumas ir kalnus, sausumos ir vandens ruožus, taip pat nepamirškite augmenijos.

Salos viduryje įterpkite eksperimentą „Ugnikalni, išsiveržk“. Paruoškite ugnikalnį: ant lėkštės
padėkite stiklinę ir apvyniokite aliuminio folija. Stiklinę pripilkite acto ir dėkite po didelį šaukštą sodos. Įdėjus sodos ugnikalnis iškart pradės putoti. Veiksmą galite vis kartoti ir kartoti tiek kartų, kiek jums norisi. Jei norite spalvotos lavos, į sodą įmaišykite skystų pasirinktos spalvos dažų.

Dinozaurų sala.

Tokios salos kūrimas – įdomi, prasminga ir turininga veikla visai šeimai. Mažyliai galės tyrinėti, stebėti, imti daiktus, juos dėlioti, perdėlioti, vyresni vaikai – patys kurti. Kurdami salą leisite laiką drauge, daug kalbėsitės, diskutuosite ir pasakosite, ką žinote apie dinozaurų gyvenimą. Mokysitės drauge statyti, tyrinėti, pasidomėsite istorija, papročiais, kultūra, išmokysite vaiką naujų žodžių.

Ši ir dar daugiau interaktyvių veiklų nemokamai bus pristatytos nuotoliniame interaktyviame ir smagiame šeimų sekmadienyje, kurio metu netrūks linksmų užsiėmimų įvairaus amžiaus vaikams, pokalbių ir diskusijų tėveliams. Neabejojame, kad tėveliai pasisems žinių ir naudingos informacijos apie vaikų ugdymą, raidos ypatumus, o vaikai galės džiaugtis šeimynišku ir linksmu sekmadienio rytu!

Tad susitinkame jau kovo 28 d. 10 val. ryto!
Detali programa ir registracija į renginį – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)