Naujos knygos mažiesiems skaitytojams.

Edita Kazakevičienė, „Jausmų karuselė“

Šeimos tinklaraščio „Profesionali mama“ autorė Edita Kazakevičienė, rašanti apie vaikų knygas ir kitus šeimai aktualius dalykus, savo knygoje eiliuotai pristato 6 pagrindines emocijas: pyktį, džiaugsmą, liūdesį, meilę, baimę ir pavydą, bei pateikia „sprendimą“, kas galėtų padėti jas išgyventi ir priimti.

Tai yra jausmai šeši,
ir kasdieną jie mus lydi:
džiaugsmas, baimė, liūdesys,
pyktis, meilė ir pavydas.
Sukasi jausmai ratu,
eikš – pažinsim juos kartu!

Sukdamas šioje kartoninėje knygoje įtaisytą ratuką vaikas mokysis ieškoti atitikmens, atpažinti emociją. O šiltos ir emocijas gerai „pagaunančios“ Vilijos Kvieskaitės iliustracijos neleis greit atsitraukti.

Auditorija: 3–5 metų vaikams.

Naujos knygos mažiesiems skaitytojams.

Šarūnė Baltrušaitienė, „Margarita (ne)tubulų piešinių šalyje“

Jau antroji šios autorės knyga šįkart nagrinėja aktualią temą – apie nesėkmės baimę ir norą siekti tobulumo. Sekdamas mažosios Margaritos istoriją vaikas mokysis labiau pasitikėti savimi, įveikti neigiamas emocijas ir ieškoti sprendimų. Taip pat įžvelgti netobulų dalykų grožį ir prasmę. Margarita labai mėgsta piešti ir trokšta, kad jos nupiešti gyvūnai būtų kaip tikri. Deja, zebro kojos per ilgos, žuvis išeina kampuota, o dramblio ausys žeme velkasi. Kad ir kaip stengiasi mergaitė, vis vien nepavyksta nupiešti tobulai. Dėl to jai labai skaudu... Tik ar būtinai piešiniai turi būti tikroviški? Ar tik tai, kas tobula, yra gražu ir naudinga?

Žaismingos ir originalios Gretos Duobienės iliustracijos ugdo estetikos pojūtį ir kūrybingumą.

Auditorija: 3–6 metų vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)