Spalvinimas štampukais

Veiklos su vaikais

Reikalingi trys paveikslėliai atspausdinti ant nupiešti paveikslėliai, virtuvinė kempinėlė, guašas ar kiti skysti dažai.

Eiga:

Tereikia sukarpyti virtuvinę kempinėlę įvairiomis formomis ir dydžiais. Ją merkti į dažus ir leisti vaikams marginti piešinius.

„Tai netradicinis spalvinimo būdas, tinkantis ir mažesniems ir vyresniems vaikams. Štampuodami su kempinėle galima gauti skirtingus raštus, nei spalvinant teptuku. Su šia užduotėle laviname kūrybiškumą, smulkiosios motorikos įgūdžius, vaizduotę“, – sako pašnekovė.

Veiklos su vaikais

Pasislėpusios raidės

Veiklos su vaikais

Reikalingi du lapai, popieriniai rankšluosčiai, vanduo ir pipetė.

Eiga:

Ant abiejų lapų surašykite visas abėcėlės raides (arba geometrines formas, skaičius). Tada paėmus popierinį rankšluostį, jį sukarpyti į mažus skutelius ir uždėti ant raidžių viename lape. Galiausiai pasiėmus pipetę, po vieną lašiuką užlašinti ant uždengtų raidžių. Tą raidę, kuri išryškėja reikia surasti kitame lape ir ją apibraukti.

„Tai linksmas būdas mokytis abėcėlės raidžių. Mokydamiesi raides, kartu laviname atidumą, koncentraciją. Be to, mokymasis žaidimo forma padeda lengviau įsisavinti informaciją ir vaikai mieliau mokysis“, – šypsosi pedagogė.

Ledų rutuliukai ir vafliai

Veiklos su vaikais

Reikės butelio kamštelių, dekoratyvinių minkštų kamuoliukų ir skalbinių segtuko ar pinceto.

Sudėkite kamštelius norima forma ar didėjimo ir mažėjimo tvarka. Ir paprašykite vaiko segtuko pagalba sudėti minkštus kamuoliukus į kamštelius. Tuomet galite paprašyti suskaičiuoti, kiek vienoje eilutėje kamuoliukų.

„Ši užduotėlė puikiai tinka lavinti smulkiosios motorikos įgūdžius. Išmokstame koordinuoti savo judesius suimdami ir įdėdami kamuoliuką į kamštelį. Taip pat laviname atidumą, kantrybę ir mokome skaičiuoti“, – pokalbį baigia pašnekovė ir priduria, kad nuo mažens vaikų lavinimui skirdami bent po 30 minučių per dieną prisidėsime ne tik prie jo tobulėjimo, bet ir jo žingeidumo lavinimo ir meilės mokslui ar kitoms kūrybinėms veikloms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)