Šįkart siūlome susipažinti, kaip, vertinant pagal tam tikrą skaičių kriterijų – kainų prieinamumą, švietimo įstaigų tinklo funkcionavimą, saugumą ir kt. – atrodo 50 Europos šalių miestų ir kurį iš jų derėtų laikyti tinkamiausiu vaikus auginančiai šeimai, rašoma tinklalapyje sumofinans.no.

Šeimoms patogiausi Europos miestai

Atsižvelgiant į visus sukonkretintus veiksnius, pirmoje vietoje atsiduria Portas (Portugalija). Šiame mieste šeimoms atrakcijų nestinga. Pavyzdžiui, parkų ir vaikams pramogauti tinkamų vietų čia yra tiek, kad kiekvienam kvadratiniam kilometrui tenka po 0,92 ir 1,69 atitinkamai.

Antroje vietoje – Barselona (Ispanija), surinkusi 68,60 balo, o trečioje – Lisabona (Portugalija) su 68,12 balo.

Pragyvenimo prasme šeimoms palankiausi Europos miestai

Išlaidos paprastai paminimos tarp dažniausiai vaikus auginantiems žmonėms iškylančių problemų. Aišku, kad vienuose Europos miestuose finansiniai sunkumai tikėtini labiau nei kituose.

Vertinant pagal tai, kiek pinigų per mėnesį turi išleisti keturių asmenų šeima, pigiausiai (1 781,60 euro) pragyvenimas kainuoja Stambule. Į mėnesio išlaidų sumą įskaičiuotos kasdienės, su vaikais susijusios išlaidos, taip pat namo su trimis miegamaisiais nuoma.

Antroje vietoje pragyvenimo atžvilgiu – Budapeštas (Vengrija), kur mėnesio išlaidos sudaro 2 715,89 euro, o trečioje – Vilnius (Lietuva) su 2 904,49 euro siekiančiomis pragyvenimo išlaidomis.

Daugiausia pramogų šeimoms siūlantys Europos miestai

Jei domina, kuriame Europos mieste greičiausiai rastųsi ką veikti su visa šeima, žinokite, kad toks miestas yra Paryžius. Kvadratiniame Prancūzijos sostinės kilometre yra po 4,47 veiklai su šeima skirtų vietų, o apskritai Paryžiuje – 203 vaikams draugiški pramogų centrai ir 266 parkai.

Taigi, pirmasis trejetas atrodo štai kaip:

Paryžius (Prancūzija) – 4,47 vietos veiklai su šeima kvadratiniame kilometre
Barselona (Ispanija) – 2,76 vietos veiklai su šeima kvadratiniame kilometre
Portas (Portugalija) – 2,61 vietos veiklai su šeima kvadratiniame kilometre

Išsilavinimo perspektyvų atžvilgiu šeimoms palankiausi miestai

Vykdant Tarptautinio moksleivių vertinimo programą (PISA) buvo apibendrinti 15 metų turinčių moksleivių gebėjimai skaitymo, matematikos ir mokslo srityse. Taip pavyko sudaryti bendrą švietimo kokybės vaizdą konkrečiose šalyse.

Štai balai, gauti susumavus berniukų ir mergaičių surinktų visų trijų dalykų vertinimo vidurkius:

Estija – 525,67 PISA balo
Suomija – 516,50 PISA balo
Lenkija – 512,67 PISA balo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)